— Vi kommer aldri til å legge oss flate for bransjen her nede. Hvis noen vil ha oss, så får de komme til oss på grunn av musikken. Vi ser ingen grunn til å smiske oss inn hos mennesker som helst vil vite best selv, sier vokalist Nils Drivdal.Mens andre band bytter demo-CD-er med visittkort fra bransjens mange bakmenn, er Evan Seleven mest interessert i å få de samme menneskene til fysisk å møte opp for å høre dem live. To konserter.

— Det eneste vi kan garantere på denne turen er at vi skal spille to konserter, og vi skal levere som om det var våre siste konsert noensinne, sier vokalist Nils Drivdal.Et amerikansk plateselskap har allerede viftet med en kontrakt foran nesa på Evan Seleven, men Drivdal og gjengen nekter å hoppe på det første og beste som dukker opp. - Vi avventer litt, og håper at de rette menneskene dukker opp, sier den karismatiske vokalisten, men i likhet med trommis Dan Korneli vet han at sjansene for å bli oppdaget under South By Southwest er som å vinne i Lotto, to helger på rad.- Festivalen er så utrolig mye større enn det jeg hadde forestilt seg, det er band som spiller overalt og sjansen for at man drukner i mengden er enorm. Men vi har et realistisk forhold til turen. Lykkes vi ikke nå, ja, så kommer sjansen senere, sier Korneli.De første dagene i Austin har de brukt til å sjekke ut andre band, snakke med relevante personer fra bransjen, samt gitt intervjuer. Litt Merkelig.

  • Det er en litt merkelig greie, dette. Lydverket og VG står i Texas og filmer og intervjuer Datarock, samme band som de intervjuer hele året, men jeg tror ikke de har hørt om oss ennå. Det er rart at de ikke er interessert i å rapportere om noe nytt. Men så plutselig treffer vi en tysk radiostasjon, som nærmes bønnfaller oss om å sende alt vi har av musikk til dem, sier Nils Drivdal og trekker undrende på skuldrene av norsk mediepolitikk.Evan Seleven går en hektisk dag i møte. Først skal de spille på Kristiansands egen scene i Brush Park. Deretter må de kaste seg i en drosje for å komme seg ned på den offisielle SXSW-scenen «Lambert´s» på 6. Street. - Akkurat nå har jeg mest tro på at konserten på Kristiansand-scenen blir den viktigste. Nede på 6. Street er det så mange scener og så mye lyd at jeg er redd vi drukner. Dessuten tror jeg ikke vi har fått tildelt en av de mest attraktive scenene, erkjenner Korneli.Og legger til:- Personlig føler jeg at det blir en overdose musikk i hovedgaten. Det blir så mye lyd at man klarer ikke å ta det innover seg. Het artist.

Inntrykkene er mange, så mange at Nils Drivdal ikke fikk med seg at han sto ved siden av en av verdens heteste artister i går formiddag.- Stakkars jente, tenkte jeg. Vi sto inne på en musikkbutikk og ved siden av meg sto en liten, spedbygd og sjuskete sak. Hun så ut som «en sliten Aylar» og jeg fikk helt vondt av henne. Ikke før vi gikk ut av butikken sa Dan at det var Amy Winehouse, ler Nils Drivdal.I kveld må han sørge for at han selv blir sett, husket og oppdaget! Øivind holthe