I skrivende stund er 27 dager igjen til julaften og for de fleste er jul tradisjoner. Dette gjelder også for tv-kanalene som har en tendens til å servere det samme år og etter år. Jula 2008 blir intet unntakt fra denne regelen og her får du en smakebit på hva NRK, TV2, TVNorge og TV3 tilbyr.

NRK:

For de minste blir det «Julemorgen» på NRK1 og NRK Super fra 20. desember og i 16 dager i strekk med Kåre Magnus Bergh og Yasmin Syed. Samme dato starter også den britiske familieserien «Lånerne» som vil gå klokken 10 hver dag. «Lånerne» handler om en familie på bittesmå mennesker som bor under gulvet i et hus og låner ting for å overleve.

23. desember blir det også i år «Kvelden før kvelden» med Hilde Hummelvoll og Petter Nome og vi får også et gjensyn med klassikeren «Grevinnen og hovmesteren». Tidligere på kvelden senere NRK minneprogrammet «Alle tiders Henki» om skuespilleren Henki Kolstad som døde i sommer.

Julaften er nok også reddet for mange ettersom NRK sender «Tre nøtter til Askepott», «Reisen til julestjernen» og «Donald Duck og vennene hans» også denne formiddagen. Titten Tei besøker også kanalen med «Gol jul og sjokedorisei». Kl 17 synger sølvguttene julen inn og det vises et spesialprogram av «Norge rundt» senere på kvelden. «Julekonsert fra Oslo konserthus» kan du også få med deg, før filmen «Da jeg traff Jesus.. med sprettert» sendes. «Midnattsmesse fra Roma» avslutter julekvelden.

Julenøttene er på plass fra første juledag og da skal også Anne Grosvold intervjue våre monarker i «Året med kongefamilien». Andre juledag kommer en nyinnspilling av Charles Dickens' «Oliver Twist» og 28. desember kommer kostymedramaet «Cranford».

Andre filmer som NRK sender i jula er blant annet «Sliding doors», «A Knight's tale», «Min bestevenns bryllup» og «Kopps».

TV2:

Mens «Flåklypa grand prix» tidligere har vært satt opp på julaften, spoler TV2 en dag frem og sender denne i år på lille julaften i stedet. 23. desember sendes også tulleprogrammet «Lille nøtteaften» med blant andre Kristian Ødegård.

Formiddagen på TV2s julaften vil være preget av Mikke Mus ettersom det sendes tre ulike Mikke-filmer etter hverandre og etterføles av «Tante Pose». «Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet» sendes etter julegavene er pakket opp og «Breakfast at Tiffany's» kommer en halvtime etter midnatt.

26. desember får vi en oppsummering fra året som har gått når TV2 sender «Underholdningsåret 2008» og det blir også plass til sport dagen etter når cupfinalen for herrer i håndball går av stabelen i Oslo spektrum.

Filmer: «Olsenbanden»-filmene sendes hver dag på dagtid i hele romjula. Andre filmer som vises er: «Du grønne, glitrende Shrek goddag», «Pingvinenes marsj», «Notting Hill», «Bruce Almighty» og «The Bodyguard».

TVNorge:

TVNorge gir seg ikke og kjører på med Hyacinth Bucket i «Høy på pæra» gjennom hele jula.

29. desember handler det om stil da «Verdens best kledde 2008» sendes, men kanalen gir også plass til en del dokumentarer i løpet av romjula, blant annet «Bjørnemannen».

Filmer kanalen viser er blant annet: «Hjelp, det er juleferie», «Grinchen — julen er stjålet», «Mary Poppins», «Finding Neverland», «Førskolepurk» og «Lystløgneren»

TV3:

På TV3 er det et stikkord som gjelder i jula: Film, film og mer film. Her nevnes blant annet «Hjelp, vi må på ferie til Europa», «Polarekspressen», «Peter Pan», «Alene hjemme 4», «Mitt store fete greske bryllup», «The Family Stone», «Mrs. Doubtfire» og «I blanke messingen».

Tv-serier som «Top model USA», «Akutten», «The L word» og «N.C.I.S.» vises som normalt.

Foto: NRK
Foto: NRK
Foto: TV2