De fleste norske underholdningsprogrammene har tatt juleferie eller kommer til å gjøre det de neste par ukene. Desember er tv-måneden for julekalendere, spillefilm, repriser – og sport. Håndballmesterskap på TV2 i desember er blitt en årviss tradisjon, og seerne elsker det. Og det er all grunn til å tro at seertallene vil øke ytterligere når kampen om medaljene tilspisser seg denne uken.

Mye blod og ære

Dokumentarfilmen «Blod og ære» om Ole Klemetsen og familien gjorde det ikke så skarpt på kino, til tross for massiv mediedekning og Amanda-statuett for beste dokumentarfilm. Bare 7071 var villige til å kjøpe kinobillett for å se filmen. Men da den ble vist på NRK1 søndag kveld, trakk dokumentarfilmen 456.000 seere og oppnådde en markedsandel på rundt 30 prosent.

Fabulous om nordlyset

Enda mer sett søndag kveld var det fantastiske BBC-program met «Joanna Lumley: drømmen om nordlyset». Lumley er jo mest kjent som Patsy i «Absolutely fabulous», men her reiste hun rundt i Nord-Norge og på Svalbard på jakten etter nordlys, som hun har drømt om å se siden hun var barn.

Programmet, som ble sett av 522.000 søndag kveld, var en stor suksess da det ble vist på tv i Storbritannia, og turistnæringen i Nord-Norge har fått stor økning i henvendelsene i kjølvannet av programmet.