AMSTERDAM: Burke ble 70 år gammel. Søndag var han på vei fra Los Angeles til Amsterdam, men etter at flyet hadde landet, kom beskjeden om at Burke var død. Tirsdag kveld skulle han ha holdt konsert i Amsterdam sammen med den nederlandske gruppa De Dijk.

Ifølge den nederlandske TV-kanalen NOS døde Burke etter ankomst til Amsterdam.

Sist gang han spilte i Norge var på åpningsdagen for Notodden Blues Festival 5. august i år. Også i 2005 gjestet han festivalen, og da tok han seg også tid til å spille i en barnehage, ifølge Varden.

Burke hadde selv 21 barn, 90 barnebarn og 19 oldebarn. Han var innviet prest og begynte sin karriere som pastor i Philadelphia. Etter å ha startet sitt eget radioprogram, ble han først kjent som gospelartist. Etter hvert beveget han seg mot en mer sekulær stil, og i 1960 fikk han sin første platekontrakt med Atlantic Records, ifølge Wikipedia.

Han er aller mest kjent for låten «Everybody Needs Somebody to Love», som ble spilt inn av Rolling Stones og brukt i filmen «The Blues Brothers» fra 1980. Burke sa nylig at han ikke hadde noen som helst planer om å trekke seg tilbake, selv om han var 70 år og hadde om lag 50 år bak seg som artist.