Mannen bak den geniale ideen er Keifer Bonvillain som forlanger 1,3 milliarder kroner av talkshowdronningen Oprah Winfrey. Bonvillain har tidligere vært siktet for å ha drevet med utpressing av Winfrey, men mener nå hendelsen har skadet hans gode navn og rykte.

Dette melder nyhetsbyrået Wenn.

Avlyttet Oprah-ansatt

Keifer Bonvillain ble anklaget for å ha prøvd å få 1,5 millioner dollar (10,8 millioner kroner) fra Winfrey etter at han visstnok skal ha tatt opp en telefonsamtale mellom han selv og en av Winfreys ansatte i 2005. Inneholdet i samtalen skal ha vært skadelig for mediamogulens rykte.

I 2006 skal Bonvillian ha sendt en e-post til Winfrey der han informerte henne om opptakene og hva de inneholdt. Deretter skal han ha bedt om pengene for å ikke offentliggjøre tapene.

Men Winfreys representanter og FBI begynte å samarbeide og arresterte Bonvillian en måned senere (januar 2007). Bonvillian erklærte seg ikke skyldig og mente hendelsen var en «misforståelse».

Siktelsen frafalt i 2007 på de betingelsene at Bonvillain skulle overvåkes i ett år, i tillegg til å utføre 50 timers samfunnsarbeid, regelmessige narkotikatester, begynne på skole/finne seg jobb og betale 3000 dollar til FBI for etterforskningen.

— Skadeomfanget er endeløst

Men nå er Keifer Bonvillain tilbake og hevder at hans rykte ble hardt skadd av påstandene han ble etterforsket for i fjor. Faktisk ble han rykte så hardt skadd at han saksøker Oprah Winfrey for ærekrenkelse og vil 180 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) i erstatning.

— Mitt navn og rykte ble betydelig skadd på verdensbasis. Omfanget av min skade er endeløst, sier han i sin klage.

Bonvillian møter allerede motstand hos Winfreys advokater som mener talkshowverten ikke har gjort noe galt.

— Vi vet hele denne episoden startet da saksøker avlyttet en Harpo-ansatt i California. Vi ga saksøker tips om at vi mener avlytting er ulovlig og denne saken vil gi oss en mulighet å avgjøre om vi har rett angående dette, sier en representant fra Winfreys advokatkontor.