Matthew Bellamy og resten av Muse jobber knallhardt for å få den samme statusen i USA som de har i resten av verden. Det siste albumet, «The Resistance», åpnet skarpt i USA ble det britiske bandets beste listeåpning hittil i karrieren. Albumet nådde tredjeplassen på de amerikanske albumlistene. Muse har solgt millioner av album verden over, men frontfigur Bellamy er fremdeles ikke fornøyd. Han har nemlig til gode å overgå sin far. George Bellamy var nemlig rytmegitarist i The Tornados, og de ble det første britiske bandet som toppet de amerikanske hitlistene. Sangen var «Telstar», og året var 1962. Satelitt

Muse har for vane å servere gigantiske sceneproduksjoner, og på de to utsolgte Wembley-konsertene i 2007 var scenen blant annet dekorert med store satelittmottakere. Sangen «Telstar» var en hyllest til satelitten med samme navn. Til Rolling Stone Magazine forteller Bellamy at han ser litt av Tornados-inspirasjonen i Muse-sangen «Knights of Cydonia». Han skryter også av «Telstar».

– Den skiller seg fremdeles ut som et uvanlig stykke musikk fra den tiden. Jeg antar at jeg alltid syntes at å være innovativ og utenom det vanlige var en god ting, sier Bellamy.

Nummer én

Matthew Bellamy forteller også at faren ikke tjente penger på hiten.

– Han ble brent av industrien, sier han.

Her er «Telstar» med The Tornadoes. (Saken fortsetter under videoen):

Bellamy forteller at han ikke kommer til å slappe helt av før han har slått faren når det gjelder listeplassering i USA.

– Dersom jeg kan få et album som nummer én der, da står vi likt, sier han.

Her er Muse i sving med «Knights of Cydonia» på Wembley i 2007: