Peter Robert Garrett var frontfigur i det australske bandet Midnight Oil fram til oppløsningen i 2002. Nå er han statsråd med ansvar for miljø i Australia, og kombinerer musikkbakgrunn og politikk gjennom å legge til rette for en nyinnspilling av 80-tallshiten «Beds are burning». Ifølge ABC News skal Garrett ikke delta selv.

– Bandet var selvsagt klar over dette og var glade for å bidra til at sangen ble omarbeidet, uttalte en talsperson for Garrett.

Klima

Det er Global Humanitarian Forum , ledet av Kofi Annan som står bak initiativet, og ifølge Herald Sun skal sangen lanseres i Paris 1. oktober. Sangen skal sette søkelys på global oppvarming og den kan lastes ned gratis. Håpet er at sangen vil bidra til å legge press på delegatene som deltar på den kommende FN-konferansen om klima i København i desember. Kampanjen lanseres under navnet TckTckTck.

Kjendiser

Blant de 55 artistene og kjendisene som deltar på sangen er Scorpions, Marion Cotillard, Youssou N'dour, Bob Geldof, Duran Duran og Desmond Tutu. Deler av teksten er omarbeidet for å gjøre den mer relevant for bruk i forbindelse med klimakrisen.