Om du skulle undre på hva som er den beste gaven å legge under juletreet til en Nintendo-fan i år så kan du slutte å undre nå.

Kirsti Danielsen hos Nintendo Norge bekrefter i en pressemelding at spillet kommer i salg i Norge den 20. november. Altså fem dager etter amerikanerne.

Nintendo bekrefter i dag at Wii-spillet «New Super Mario Bros. Wii» vil bli lansert på det nord-amerikanske markedet den 15. november og i Europa fem dager senere.

Spillet er et helt nytt forsøk på å videreføre suksessen «New Super Mario Bros.» fra Nintendo DS til Wii-plattformen.

Mario-spillet til DS har vært en global suksess uten sidestykke og ligger fortsatt på toppen av alle salgslister — over tre år etter lanseringen.

«New Super Mario Bros. Wii» benytter seg av den samme sideskrollende 2D-teknikken, men Wii-versjonen er et helt nytt spill med helt nye brett og verdener.

Spillet er forøvrig også det første i sitt slag som lar fire mennesker spille samtidig - i en såkalt co-op modus. Helt uten å måtte koble seg til nettet.

— Denne gangen introduseres også en ny propelldrakt som lar figuren din fly ved at du rister på Wii Remote. Drakten er ypperlig å bruke på hemmelige brett eller hvis du vil løfte opp en medspiller for å fly sammen, ta mynter eller komme til nye områder, opplyser Danielsen om spillet.

— I tillegg til propelldrakten kan du også bruke en pingvindrakt. Kast snøballer på dine fiender og motspillere, eller skli på magen nedover isdekkede områder i superhastighet. Yoshi er også med, så ri på han når du får mulighet og svelg fiender eller dine medspillere for å komme først.

Spillet er en miks av samarbeid og konkurranse. Spill sammen for å redde Prinsesse Peach eller bruk kreftene på å ta rotta på dine medspillere. Samarbeid ved å redde dine venner fra farene som lurer, eller bli kvitt konkurrentene ved å kaste dem inn i dem.

Spillet følger stilen til New Super Mario Bros. til Nintendo DS, men er spesiallaget for Wii slik at den bevegelsesstyrte kontrollen kommer til sin rett.

For eksempel kan spilleren bruke remoten som lommelykt i mørket for å finne frem i dunkle grotter eller til å balansere vinglete plattformer.