2006 ble et bra år for Thomas Dybdahl. Plata «Science» solgte over 26.000 eksemplarer og fikk gode kritikker. Nå er det andre land enn Norge som skal vinnes.

USA-drømmen

En av de fineste drømmene mange musikere har, er at de blir store i USA. Nå skal Thomas Dybdahl forsøke å liste seg inn på amerikanske platekjøpere. Mars blir den store måneden.

Første trekk: «Science» slippes i USA.

Trekk to: Dybdahl spiller på bransjefestivalen South By Southwest i Austin.

Trekk tre: Turné!

Kul kredartist

— Han skal gjøre en tre uker lang turné, som starter i mars, med Sondre Lerche og den 22 år gamle singer-songerwriteren Willy Mason. Thomas Dybdahl har ikke med eget band, det blir bare ham og gitaren, sier manager Kenneth Andersen.

Manageren har stor tro på at samarbeider med Lerche er et riktig trekk.

— Sondre Lerche er en kul kredartist i USA. Han har et stort publikum, som er midt i målgruppen til Thomas Dybdahl. I tillegg spiller han på flotte konsertsteder.

Skryt i NY Times

Det kan ta tid å vinne frem i USA. Det er manager Kenneth Andersen veldig klar over.

— Vi gjør nå først supportjobber, så kan Thomas komme tilbake senere og gjøre egne jobber. Vi har lagt planer for ett til to år fremover, så får vi se hvilken respons vi får og hvilke muligheter som byr seg etter det.

På veien hjelper det med medieomtale. Dybdahl har allerede fått oppmerksomhet i en avis som New York Times, der anmelder Jon Pareles skrøt av Thomas Dybdahls «One day you'll dance for me, New York City», som kom ut i USA i 2006. Han likte både stemmen, gitaren og det rolige tempoet i sangene hans.

Europa i april

Selv om USA er en stor drøm, glemmes ikke Europa. «Science» lanseres nå i Belgia, Nederland og Luxemburg.

— I april legger Thomas Dybdahl med band ut på en turne, som varer i om lag to uker. Da skal de innom land som Sverige, Danmark, Nederland, Belgia, Frankrike, Tyskland og Sveits, sier Kenneth Andersen.

Konsertene skal holdes på steder som tar alt fra 300 til 2000 tilhørere.

Roskilde

Det blir også flere festivaljobber for Dybdahl i sommer, den eneste som er offentliggjort er Roskilde. Der skal han spille på Arena, den nest største scenen.

Men først altså: USA.