De blir fanget et merkelig sted som heter Castle Oblivion, en slags drømmeverden. Våre venner må kjempe seg gjennom de forskjellige verdenene i slottet for å redde kong Mikke og vennen til Sora, Riku. I løpet av spillet får du hjelp av Aladdin, Ole Brumm og en haug med andre Disney-figurer.

Spillet går ut på å åpne dører og til slutt komme seg til bossen for hver verden. Dette gjør du ved hjelp av kort du finner bestemte steder eller ved å slå bestemte skurker. Kampsystemet er et slags kortspill i sanntid. Du har en kortstokk med et bestemt antall kort som du velger blant alle kortene du har. Kort fortalt, når skurkene spiller ut et kort, spiller du ut et som er bedre. Problemet med dette er at du ikke får noen tenkepauser, det går ganske fort for seg. Du rekker ofte ikke å bla frem til kortet du trenger før fiendens angrep treffer. Til å begynne med kommer du langt med å spille ut det du har i rask rekkefølge, men senere i spillet er det en fordel at du har en viss plan med det du gjør. Hele kortsystemet blir litt irriterende, og du har hele tiden mest lyst til å ta en mer direkte angrepsvinkel, nemlig å gå rett bort til skurkene og klaske til dem med nøkkelsverdet, ditt trofaste våpen. Men det går ikke.

Likevel, hvis du bruker litt tid på å sette deg inn i hvordan kampsystemet fungerer, og organiserer kortstokken på en smart måte, lærer du deg etter hvert noen lure triks og kommer deg videre. Grafikken er fin, og de sjarmerende Disneyfigurene gir spillet et løft. Det er ganske mye tekst i spillet, og denne er ikke på norsk, så selv om spillet har anbefalt treårsgrense, egner nok dette seg best til dem som forstår litt engelsk, i hvert fall hvis man skal få med seg den rare historien.

TORE SAND

Kingdom Hearts: Chain of Memories

Square Enix

Sjanger: Kortspill-action

Alder: 3+

Plattformer: Kun GameBoy Advance