SØGNE: — Repertoaret vårt består av sanger som vi selv har blitt inspirert av opp igjennom tidene. Musikk som har formet oss til de artistene vi er i dag. Vi er glad i trestemt sang, så det blir mye harmonier, forteller Anita Skorgan.

Sammen med Marianne Antonsen og Rita Eriksen er hun vokalist i bandet «Queen Bees». Med seg til Søgne Gamle Prestegård har de Frank Eriksen på gitar, Christer Knutsen på piano og perkusjonist Cristian Svensson.

Nostalgi

På scenen fremfører de coverlåter med hovedvekt på musikk fra 70-tallet. Artistene som tolkes er blant annet Tom Waits, John Hiatt, Linda Ronstadt, Bob Dylan og Neil Young. Sangene de fremfører på scenen er som regel hentet fra country-, rock- og folk-sjangeren.

Anita Skorgan startet Queen Bees som en a capella-duo sammen med jazzsangerinnen Silje Nergaard i 1998. Sammen spurte de Rita Eriksen og Marianne Antonsen om de ønsket å bidra.

— De sa ja til å bli med umiddelbart, og vi fant fort ut at stemmene våre klang veldig bra sammen. Når solokarrieren til Silje (Nergård) tok helt av, måtte hun trekke seg ut av Queen Bees. Vi ble en trio, og gikk over til å bruke musikere, forklarer Skorgan.

Selvstendige damer

De tre biene har alle hatt selvstendige karrierer før de fant hverandre musikalsk. Anita Skorgan har gitt ut 14 album og deltatt en rekke ganger i Melodi Grand Prix. Marianne Antonsen var med i den norske gruppen «Just 4 Fun» og har gitt ut fire soloalbum. Rita Eriksen har fem soloutgivelser på sin cv. Hun har også jobbet med den irske artisten Dolores Keane.

— Vi har det utrolig morsomt sammen. Det er mye hyggeligere enn å jobbe alene og man blir veldig tett knyttet til hverandre, sier Skorgan.

Hun mener alle de tre vokalistene har med seg forskjellige gode kvaliteter inn i Queen Bees.

— I mine øyne er Rita en stor sanger med fantastisk stemme. Det gjelder for Marianne også. Hun har litt mørkere klang i stemmen enn Rita. Jeg er nok den som har grep om de musikalske løsningene, og dessuten er jeg den som tukter de to andre, ler Skorgan.

For tiden bruker Queen Bees mye tid i Fredrikstad, der de arbeider med sin første cd-utgivelse. Foreløpig har albumet fått arbeidstittelen «From the Fountain». Den planlagte utgivelsen er i oktober.