I Cold Winter spiller du Andrew Sterling, en MI6-agent som er etterlatt av sine egne i et såkalt politisk fengsel i Kina. Her vanker det tortur, påført av en slem kineser i dress. Men tror du vår mann røper noen hemmeligheter? Nei da, han holder tett, noe som fører til at han fremdeles er i fengsel etter seks måneder.

Men selv om MI6 ikke vil vedkjenne seg stakkars Andrew, er det andre som har bruk for tjenestene hans. Han blir reddet av en gammel kompis fra jobben, som vil ha ham med i et firma som driver en slags utvidet vektertjeneste. Og ikke overraskende går det ikke lenge før han må redde verden fra internasjonale terrorister.

Historien er med andre ord ikke særlig oppfinnsom. Den drives fram av noen mellomsekvenser som plasserer seg i øvre sjikt hva brutalitet angår, og de virker litt påklistret. Skuespilleren som spiller Andrew virker som han får dype moralske kvaler hver gang han sier fuck, og det er ganske ofte.

Likevel, Cold Winter er ikke så galt. Spillet har bra tempo og du blir aldri stående og lure på hva du skal gjøre. Kontrollen er meget god, og har du spilt denne typen spill før, styrer du Andrew intuitivt fra første stund. Mange vil sikkert synes at spillet er litt i letteste laget, men det kan godt være at utviklerne med dette får folk til å spille gjennom hele spillet, noe som ifølge dem selv var tanken i utgangspunktet.

Hvis du er over 18 år, tåler spekulative voldssekvenser, setter pris på at de stokk dumme skurkene kan skytes på til de er i minst fem deler og du ikke stiller altfor store krav til historiefortelling, kan dette være spillet for deg.

TORE SAND

Kjølig vinter

Cold Winter

Sierra

Sjanger: Førstepersonsaction

Alder: 18+

Plattformer: Kun PlayStation 2