KRISTIANSAND: — Jobben min er å vise at Quart er en seriøs organisasjon, gjøgleriet er det andre som får ta seg av. Dette er jo en rockefestival, og jeg er ikke bekymret for at det ikke skal skje nok her nede, forklarer Nossum med et usedvanlig rolig tonefall. Hun skal tilbringe den kommende uka i landsdelen for spesielt interesserte, som hun selv karakteriserte det i Aftenposten forrige helg. Hun har altså ikke helt glemt gamle kunster.

— Alle har godt av å bli litt provosert i blant, smiler hun lurt. Forsvarstalen begynner:

— Jeg mener faktisk at du må være spesielt interessert for å bo her nede. Kristiansand er en helt annen by om sommeren. Når vinteren kommer, er det akkurat som om litt av gjestfriheten og åpenheten stenges igjen av nordavinden.

— Men hvilke interesser bringer så Nossum til byen igjen?

— Musikken, selvfølgelig, sier hun og hevder hun ville følt seg passe rar om hun befant seg et annet sted akkurat denne ene uka i året.

Nossum tror årets festival kan bli tidenes beste. Og det har hun selv tenkt å bidra til.

— Styrken min ligger i at jeg tidligere jobbet som journalist, og at jeg nå jobber med kommunikasjon. I år er vi veldig fokuserte på at den interne informasjonen skal fungere bedre, forteller Nossum. Hun har lite fint å si om håndteringen av fjorårets sexskandale, og kan berolige med at årets eventuelle sjokkbølger vil bli håndtert helt annerledes.

— Aksjonen for regnskogen trengte ikke blitt en så stor greie, dersom ledelsen hadde håndtert den på en litt annen måte. Svak intern kommunikasjon gjorde at ulike instanser formidlet ulik informasjon, og dette skal vi unngå i år, forsikrer hun, og har klare planer for Quart.

— Vi må fremstå som en seriøs organisasjon dersom vi skal tiltrekke oss de flinkeste folka til å jobbe for Quart, forklarer hun, og legger til at det er disse folka som er avgjørende for at Quart skal greie beholde sin ledende posisjon i norsk musikkliv.

Nossum kjenner Quarthistorien bedre enn de fleste, både på godt og vondt. Men hun er ikke bekymret for at jobben som presstalskvinne for Quart vil kunne skade hennes karriere. Etter uttalige advarsler fra musikk-, og mediebransjen, og etter enda flere anbefalinger fra miljøet rundt Quart, sa hun endelig ja.

— Det eneste som kan skade rykte mitt er visst jeg selv gjør en dårlig jobb, noe jeg ikke har tenkt til å gjøre, avslutter hun.

julie.teresa.olsen@fedrelandsvennen.no