KRISTIANSAND: Bozhdaraj var tydelig nervøs før han skulle til pers og overbevise talentspeiderne fra TV2s nye storsatsing «Filmstjerne» om at han er rette mann til hovedrollen i en ny norsk storfilm. Tross nervøsiteten og det faktum at han gamblet på å improvisere hele opptredenen, oste unggutten av selvtillit.

— Målet er å bli den nye Bruce Lee! Han er helten, og jeg har ønsket å bli som han siden jeg var bitteliten, slår han fast da Fædrelandsvennen treffer han før han entrer TV2s røde audition-vogn.

Nervøsiteten ødela

Etterpå var minen en ganske annen. Bozhdaraj kommer ut av audition-vogna med halen mellom beina og erkjenner at han ble vraket.

— Jeg var nok altfor nervøs, og tror det var det som ødela, sier han tydelig skuffet, og fortsetter med å fortelle at han valgte å fremføre en improvisert krangel mellom seg selv og kjæresten, og da det ikke slo an, ble han bedt om en tileggsoppgave. Bozhdaraj har ingen god forklaring på hvorfor ting gikk så galt, men får god støtte av kameratgjengen som tar imot han på utsiden.

-Jeg er skuffet, men vil prøve igjen på neste audition jeg kommer over, sier han. Det er tydelig at filmstjernedrømmen sitter dypt, og at den unge herren ikke har planer om å gi opp drømmen om Hollywood så lett.

Modig gjort

Castingansvarlig for «Filmstjerne», Anne Line Sundby, synes ungdommene som stiller opp på denne typen audition er modige.

— Det er klart det er skummelt for dem å stå der inne og skulle overbevise om at de har det lille ekstra som skal til for å bli en god skuespiller, sier hun, og poengterer at det dommerne ser etter er de som bare «har det.»

— Denne gangen er målet å reise rundt i Norge og finne 64 deltakere som blir med i TV-serien «Filmstjerne», som kjører samme konsept som «Idol», bortsett fra at det her er snakk om skuespill i stedet for sang.

Hovedrolle i ny storfilm

Av de 64 deltakerne, skal det plukkes ut en gutt og en jente som får tildelt en ferdigskrevet hovedrolle i «Kvinnen i mitt liv»-regissør, Alexander Eiks, nye film. I tillegg får de 16 beste tilbud om en plass på en helt spesiell 10-ukers skuespillerskole, som har som mål å utvikle gode filmskuespillere.

Castingansvarlig Sundby er ikke i tvil om at det lønner seg å tenke bredt og reise rundt i hele landet, når man skal jakte på en kommende stjerne.

— Det har tradisjonelt vært stor overvekt av Oslo-folk i norsk film. Jeg tror, uten tvil, at det finnes gode skuespillere på bygda så vel som i byen. Problemet er bare at de aldri kommer på audition og får prøvd seg. Og det er det vi gir dem muligheten til nå, sier hun og legger til at det er på høy tid med litt dialekt i norsk film.

Forventer 4000 på audition

Fædrelandsvennen får ikke vite hvem som sitter bak forhenget og bedømmer de unge håpefulle inne i vogna, men dommerne i tv-serien vil være kjente ansikter. Panelet vil bestå av regissøren selv, Alexander Eik og skuespillerne Pia Tjelta og Brede Hovland.

Det eneste deltakerne møter på audition er et kamera. Dommerne sitter skjult, og lar seg kun til kjenne ved å be ungdommene om en ekstra opptreden om de skulle være i tvil. Det finnes ikke noe konkret antall som går videre fra de forskjellige byene.

— Til sammen tenker vi det blir mellom 2000 og 4000 som vil prøve seg over hele landet. De flinkeste går videre, og skulle det vise seg at alle de 64 flinkeste er fra Kristiansand, blir de med i serien. Det er helt tilfeldig, og vi er ute etter talentene, informerer Sundby.