KRISTIANSAND: Det er høyt aktivitetsnivå i Cross Lydstudio på Lund. Her jobbes det intensivt for å bli ferdig med innspillingen av lydsporene til årets oppsetning i Fjæreheia, «Emma». Musikalen skrevet av Sven Henriksen, tar utgangspunkt i barnevandringene på Agder som fant sted fra cirka 1830 til 1910. — Vi startet arbeidet med å komponere musikken i januar, og har vært i studio omtrent én måned. Det har vært knallhard jobbing døgnet rundt, men nå regner vi med å være ferdige om syv til ti dager, forteller Bjørn Ole Rasch, blant annet kjent fra folkemusikk-gruppa «Bukkene Bruse».

Heldige

Sammen med kona, folkemusiker og felespiller Annbjørg Lien, har han komponert musikk til Sven Henriksens tekster. Det har vært en positiv opplevelse.

— Det har vært et nydelig manuskript å jobbe med musikalsk. Verken meg eller Annbjørg har jobbet mye med å sette musikk til tekst, og dette prosjektet har vært både spennende og inspirerende. Fløytist Hans Fredrik Jacobsen og produsent Alf Emil Eik har vært viktige å ha med på laget. Vi er heldige som har fått muligheten til å jobbe med et så sterkt manus, sier Rasch.

Annebjørg Lien har gjennom arbeidet med «Emma» fått muligheten til å jobbe med en musikal for første gang.

— Det har vært en flott erfaring. Å bli styrt av tekst og historie når man lager musikk er for meg en ny opplevelse. Den kombinasjonen har vist seg å være både utfordrene og lærerik. Imponerte

Fredag morgen gjorde skuespillerne sin entré i studio for å legge vokal til melodi. Annbjørg Lien gledet seg over resultatet.

— Det er virkelig en opptur å se skuespillerne tolke det vi har jobbet med siden januar. Mitt inntrykk er at alle som jobber med «Emma» tenker i samme baner, og har en felles forståelse av hva man ønsker som et endelig resultat.

Nina Lund Feste (Emma) og Anne Ma Usterud (Minna Moi) var de to første skuespillerne som fikk muligheten til å stå bak mikrofonen i studio. De er begge imponert over tekst og musikk.

— Sangene er praktfulle. Flotte, melodiske, rytmiske og artige. Masse variasjoner, og hele tiden med denne fine undertonen av folkemusikk, sier Usterud.

Den 15 år gamle hovedrolleinnehaveren, Nina Lund Feste, sier seg helt enig.

— Sangene er helt fantastiske. De er mektige. All ære til Annbjørg, Bjørn Ole, Sven og Alf Emil. Når jeg hører på musikken i studio, reiser hårene på armene seg, forteller hun.

Hun har tidligere spilt i blant annet «Like til Betlehem» og «Kaptein Sabeltann». I sistnevnte var hun også stemmen til rollefiguren Sunniva i animasjonsfilmen om den populære piraten. Rollen som Emma byr på nye utfordringer, også i studio.

  • Jeg har nok aldri jobbet så hardt for å sette meg inn i en rollefigur tidligere. Det har vært viktig å forstå hvem Emma er og hva slags historie hun har bak seg. Det er viktig å få frem her i studio også. Heldigvis er tekstene så sterke at det ikke er vanskelig å finne frem til de rette følelsene.

Det er foreløpig ikke bestemt når cd-platen blir lagt ut for salg, men når «Emma» åpner dørene for publikum i Fjæreheia er den garantert å finne i steinbruddet.