LINDESNES: Det store fredsarrangementet «In Pace» går i år av stabelen i dagene 27. til 29. august på Lindesnes fyr. Tåkelursonaten som har vært trekkplasteret de to siste årene, kommer etter alt å dømme ikke til å bli gjentatt. Derimot har kammermusikken for første gang fått en plass i et program som ellers spenner både vidt og bredt, fra stor konsert med folkrockbandet Gåte til Pax-sangen ved Mandal kantori, britisk krigsfly på besøk, russisk krigsfange på besøk, dueslipp og drakeslipp, konferanser og workshops for unge og eldre, internasjonale og nasjonale sang-, dans— og dikt-innslag - og, som seg hør og bør, avslutning med tre ganger tre blås i tåkeluren. Kammermusikken er det Dagny Wenk-Wolff som sørger for. Hun er fiolinist og oppvokst på Goksem i Lindesnes i kunstnerfamilien Wenk-Wolff og von Hentig. Årlig festival?

Dagny Wenk-Wolff forlot hjemstedet da hun var 12 år, i 1977, og flyttet til Oslo for å spille fiolin med Leif Jørgensen. Hun bodde i trygge omgivelser på St. Catharinahjemmet på Majorstuen, hos dominikanernonnene. Hun flyttet fra Oslo til Basel i Sveits da hun var 16, og etter endt musikkutdannelse har hun vært bosatt i Salzburg i Østerrike der hun spiller i det berømte orkesteret Camerata Salzburg. Nå vender hun hjem til Lindesnes med musikervenner fra utland og innland. - Jeg hadde lyst til å lage en liten festival, og syntes det var naturlig å begynne her. Da jeg hørte om at denne fjellhallen skulle bygges, tenkte jeg vi måtte prøve hvordan den var som konsertlokale. Tanken er selvsagt å lage en årlig festival, men før vi ser hvordan det går i år kan vi ikke trekke noen konklusjoner, sier hun og lovpriser samarbeidet med Kai Erland og arrangementet «In Pace». Hun har jobbet intenst fra sitt hjem i Salzburg for å få til denne tre-dagers kammermusikkfestivalen. Hun er imponert over responsen hun fikk på søknadene om støtte, særlig fra Vest-Agder fylkeskommune, men også fra Lindesnes kommune og kulturrådet. Mer underlig synes hun derimot det er at kommunens største bedrift ikke ser ut til å sette pris på kammermusikk. Nytt verk

— Det blir selvsagt mye lettere å arrangere en festival neste år, når jeg nå har lært hvordan alle ting fungerer. Det har vært veldig mye arbeid, understreker hun.Det blir konserter både fredag, lørdag og søndag, med klassisk og nyere musikk på programmet. Blant annet skal de fremføre en strykertrio av Rolf Gupta, og et helt nytt verk, skrevet for anledningen, av komponist og cellist Shane Woodborne som selv deltar i fremførelsen. Musikerne som medvirker er Ulrike Anima Mathe og Werner Dickel, begge fiolinister fra Tyskland, Kjell Arne Jørgensen og Øystein Sonstad på fiolin og cello fra Oslo, samt altså Shane Woodborne fra Østerrike og Sør-Afrika og Dagny Wenk-Wolff fra Østerrike og Lindesnes.