LILLESAND: — Kommunen har jobbet aktivt for at valget skulle falle på Brekkestø, og er vi veldig glade for den endelige avgjørelsen, sier en begeistret Arne Thomassen, ordfører i Lillesand. Han fryder seg over tv-innspillingen som han mener har svært mye å si for markedsføringen av kommunen og ikke minst for Brekkestø.

— Det er spesielt positivt at det blir masser av liv utenom sesongen, fortsetter han, og er klar for å yte produksjonstemaet god assistanse om de skulle trenge det.

— Vi stiller både havn og båter til disposisjon, forteller han og oppfordrer alle til å ta godt imot tv-folkene. Innspillingen begynner 22. august og varer i nærmere tre uker. Et produksjonsteam på 50 personer, i tillegg til deltakerne ville definitivt sette sitt preg på livet i Brekkestø disse ukene.

— Dette er en stor produksjon, og Brekkestø kommer nok til å stå litt på hodet i denne perioden, fortelle produksjonsleder fra Gallion TV, Anita Nyhagen, og hevder at responsen fra lokalbefolkingen bare har vært positiv så langt.

— Beboerne her har vært veldig hjelpsomme og hyggelige. Vi har blant annet fått god hjelp til å finne husvær, fortsetter hun. Produksjonsteamet skal bo i Brekkestø, mens deltakerne skal bo på hotell i Lillesand.

Konseptet med serien er å forsvare familiens ære gjennom å utføre praktiske, fysiske og kreative oppgaver som tester samarbeidet og kommunikasjonen i familien. Det skal spilles inn tolv program, og familien blir satt på flere prøver rundt om i skjærgården ved Brekkestø. Produksjonsteamet var innom flere alternativer før de til slutt endte opp med Brekkestø som location.

— Detter er et fantastisk lite samfunn, og her fant vi alt vi trengte innenfor et lite område, avslutter Nyhagen.