— Jeg har klippet ut dette, og laget en katt, sier Veronica Eurenius (9) der hun viser fram t-skjorta hun har laget. Det har hun gjort på vinterferieverksedet som Sørlandets Kunstmuseum arrangerer denne uka.

Fram til og med søndag kan barn mellom fem og 15 år komme og lage sine egne t-skjorter med trykk på museet. Veronica var en av mange som var innom verkstedet onsdag ettermiddag.

— Vi hadde opp til ti stykker på en gang inne her i dag rundt bordet, og de har vært veldig konsentrerte og fokuserte. Det er i forbindelse med tekstilkunstutstillingen som arrangeres på museet at vi gjør dette, sier Joran Abusland.

Som kunstner og driver av bruktbutikken og verkstedet Om igjen på Odderøya har hun mye erfaring med å lage tekstiltrykk. Denne uka er hun hyret inn for å drive tekstiltrykkverksted for barn på museet. Dette foregår etter drop in-metoden.

— T-skjortene kan de ta med hjem etterpå, og når de har strøket dem med strykejern tåler fargene vask etter vask, sier Abusland.

Dersom barn kommer med besteforeldrene, gir besøket på verkstedet gratis adgang på museet for seniorgenerasjonen. Barn har gratis adgang fra før.