— Dette er helt vilt. For godt til å være sant. Jeg forstår fortsatt ikke helt hva som har skjedd, sier Anne Takle, etter å ha fått beskjed om at plata hennes "Waltzing Alone" blir utgitt i 54 land i Asia denne høsten.

Det er produsent og Secret Garden-sjef Rolf Løvland som har trukket i de riktige trådene hos plateselskapet Universal. Løvland bekrefter til Fædrelandsvennen:

— Jeg har jobbet i det stille med dette og fått svært god respons. Det har endt med en avtale med Universal i Asia, som betyr full utgivelse i 54 land i høst.

Gode muligheter

Kristiansanderen Takle gjorde ferdig albumet for en god stund siden. "Waltzing Alone" har likevel ikke blitt utgitt i Norge ennå. Blant annet fordi Takle har hatt helsemessige utfordringer den siste tiden. Universal Asia synes ikke det er problematisk. De er forberedt på en litt annen tilnærming enn vanlig.

TRAKK I TRÅDER: -Jeg har jobbet i det stille med dette og fått svært god respons, sier Rolf Løvland om avtalen med Universal Asia. Foto: tore-andré baardsen

— De mener at Annes musikk egner seg godt for TV og film og ser for seg at det kan være en måte å gjøre musikken hennes kjent på. Detaljene i det vet jeg ikke ennå. Det jobbes kontinuerlig og det vil bli lagt en strategiplan ganske raskt. Vi får se hvor det går herfra, sier Løvland, som har betydd mye for låtskriver og vokalist Takle.- Rolf har vært ekstremt viktig for meg. Ingenting av dette hadde skjedd uten ham og hans nettverk. Og det var han som fikk meg til å tro at produktet var bra nok. Jeg hadde sceneskrekk, men han sa at det ikke var noe å stresse med. At musikken skulle komme ut likevel. I tillegg har han stått for en kjempebra produksjon av plata, sier hun.

Store krefter

Løvland har investert mye tid og penger i prosjektet, fordi han synes musikken fortjener det.

— Anne har et flott og særegent uttrykk. Jeg trakk også inn tekstforfattere som Troy Verges og Brendan Graham for å løfte sangene ytterligere. Det er store krefter som egentlig ligger over nivået vi kunne håpe på for en ukjent debutant, sier kristiansanderen.

Takle tolket Løvlands "Nocturne" på Secret Garden-albumet "Inside I'm Singing" i 2007. Hennes eget album er imidlertid nærmere melankolsk pop.

— Er det en plate som kan slå an kommersielt?

— Noen låter har kanskje det potensialet, men det er ikke en typisk "kommers" plate. Det viktigste for meg er at jeg når ut med dette. Det gjør meg veldig rørt. Og jeg har hatt flotte tekstforfattere som gjør at folk kan kjenne seg igjen i disse sangene. Spesielt hvis de har hatt det tøft, sier hun.

Muligheter

Og tøft har hun hatt det selv også. De nevnte helsemessige problemene har lagt begrensninger for Takles musikkarriere.

— Det har ikke lagt noen demper på skrivingen, men det begrenser promoarbeid og sånne ting. Det har vært frustrerende, men nå ser jeg at det går an. Dette betyr muligheter, selv om jeg ikke vet helt hva de innebærer ennå. Jeg er bare utrolig glad akkurat nå, sier hun.

Det er foreløpig ingen planer for utgivelse i Norge og resten av Europa.