KRISTIANSAND: — Dette er fryktelig, fryktelig tragisk, og det blir feil å feire noe når noe slikt har skjedd, sier kulturell leder Hanne Sandtorv ved Samsen Kulturhus.

I likhet med resten av byens musikkmiljø reagerer de ansatte på Samsen med sorg på meldingen om at Honningbarnas trommeslager Anders Eikås omkom i en bilulykke natt til tirsdag.

I morgen onsdag skulle Honningbarna gjort en overraskelsesopptreden på Bingen Scene i forbindelse med dennes tiårsjubileum.

En storstilt feiring var planlagt, med rapperen Salvador som ett av hovedtrekkplastrene. Nå er denne avlyst, og Sandtorv kan foreløpig ikke si noe om hvorvidt det blir noen feiring senere.

Vi har vært stolte av Honningbarna, og føler de har stått oss nært

— Vi har vært stolte av Honningbarna, og føler de har stått oss nært. Det er blant annet fordi det var her de spilte sin aller første konsert under Kjellerrock i 2009. Det har også med det å gjøre at Jan Kenneth Transeth som er ansatt hos oss har dem i plateselskapet sitt. Vi er alltid stolte av det våre ansatte gjør. Men nå er det bare fryktelig tungt, sier Sandtorv.

Det var Kaizers Orchestra som spilte den aller første konserten på Bingen Scene i 2002. Dette er ett av bandene Honningbarna utkonkurrerte da de vant Spellemannpris for beste rockeplate for bare to uker siden.