72-åringen sto selv som pumpegutt og fylte opp turnébussen sin med Bio Willie på en stasjon for alternativt drivstoff i San Diego — fra en pumpe prydet med bildet av ham sjøl med gitaren i nevene.- Dette er fremtiden, proklamerte Willie ifølge AP: - Med biodiesel kan vi redusere avhengigheten av importert olje og ta til oss en energikilde som er ren, fornybar og som hjelper gårdbrukere å finne nye bruksmåter for sine produkter.

Nelson har lenge vært opptatt av de private gårdbrukernes kår i USA. Og Bio Willie er en blanding av 80 prosent petroleumdiesel og 20 prosent biodiesel laget nettopp av oljen fra soyabønner.

For tre år siden kjøpte kona til Willie Nelson, Annie, en biodieseldrevet bil i Hawaii, der musikeren også har en bolig. Og drivstoffet til fruens bil ble laget av fett samlet inn fra restauranter!

Da begynte det å rulle: Willie begynte å bruke biodiesel, som er det raskest økende alternative drivstoffet i USA, på turnébussene sine. Så ble han overtalt til å gå inn i bransjen og låne sitt navn og berømmelse for å skape mer blest om drivstoffet, som blir solgt i California, Texas, South Carolina og Georgia. (©NTB)