SØGNE: Somebody's Darling og Roy Lønhøiden skulle egentlig spilt på Amfiscenen til Søgne Gamle Prestegård klokken 20 i kveld. Konserten er nå avlyst, og alle som har kjøpt billett får pengene tilbake.

— Med kun 20 solgte billetter fant vi det ikke forsvarlig å gjennomføre konserten, verken for publikums del eller for artistene. Det er selvfølgelig ikke spesielt gøy å spille uten publikum, sier enhetsleder Kristian Strøm-Fladstad ved Søgne Gamle Prestegård.

Amfiscenen har plass til rundt 600 publikummere. Vanligvis selges en del billetter i døra, men ikke nok til at arrangøren tok sjansen på å avvikle kveldens konsert.

Dårlig vær mye av årsaken

Strøm-Fladstad har jobbet ved prestegården i tre og et halvt år. Han mener billettsalget er historisk dårlig.

— Jeg har aldri opplevd et dårligere billettsalg noensinne.

Hva er årsaken tror du?

— Været har nok spilt en rolle. Det er heller ikke verdenskjente artister det er snakk om. Dessuten har vi ikke fått mye drahjelp fra pressen når det gjelder promotering, sier han.

Hove og Quart ødelegger

Strøm-Fladstad mener det er vanskelig å nå frem i media i konkurranse med festivaler Hove og Quart

— Festivalmonsteret har noen utilisiktede konsekvenser. I kampen med Hove, Quart - og nå Skral - er det vanskelig å nå frem med andre, mindre kulturarrangementer.

Dobbeltkonserten med Somebodys Darling og Roy Lønhøiden er nå utsatt til februar 2008. — Vi har fullt program hele høsten og vinteren, så dette var det tidligste tidspunktet vi kunne finne.

Nordstoga som planlagt

Torsdag om en uke er det konsert med Odd Norstoga på friluftscenen Amfiet. Denne går imidlertid som planlagt.

— Salget til Nordstoga går helt greit. Vi får håpe det blir litt bedre vær, men konserten går som planlagt uansett.