KRISTIANSAND: – Det er fint å ta over noe som allerede er så bra. Da har vi et godt utgangspunkt for å jobbe videre og det gir muligheter for å gjøre spennende ting, sier Mads Hatlevik. Han er ny daglig leder for konsertkonseptet Trashpop som har holdt på siden 2004 og arrangert mer enn 400 konserter. Siden starten har det vært ledet av Louis Holbrook, men han flytter nå til Berlin.

Drevet plateselskap

Mads Hatlevik er opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Berlin de siste seks årene. Der har han livnært seg som musiker.

Tidligere har han drevet plateselskap og vært styreleder i BRAK, rytmisk kompetansesenter for Hordaland og Sogn og Fjordane. Nå har han flyttet til Kristiansand for å ta fatt på det nye masterstudiet Music Management ved Universitetet i Agder.

– Etter flere år i utlandet har jeg et stort nettverk som jeg tror Trashpop kan dra nytte av. Vi skal opprettholde den kvaliteten som har vært til nå og fortsatt være en av de beste konsertarrangørene i landet, sier Hatlevik. Selv har han opptrådt på Trashpop både i 2004 og 2005 som trommis i bandet Professor Pez.

– De konsertene har faktisk vært de gøyeste for oss. Jeg synes det er kult å komme tilbake seks år senere og få lov til å drive Trashpop selv, sier han.

”Etter flere år i utlandet har jeg et stort nettverk som jeg tror Trashpop kan dra nytte av

Mads Hatlevik, ny Trashpop-sjef

Flyttet til På Hjørnet

Med seg på laget har han Espen Mentzoni som bookingansvarlig og Tine Hjelmerud som promoansvarlig.

Førstnevnte har allerede jobbet med Trashpop i to år og har blant annet hatt ansvaret for ettermiddagskonsertene med lokale artister på lørdager.

Disse konsertene skal nå arrangeres annenhver tirsdag i stedet. Her satses det på å vise fram de beste av Agder og Telemarks artister.

Etter å ha holdt hus på Charlies Bar helt siden starten flyttet Trashpop i juni rett over veien og inn På Hjørnet. Her har de fått større scene, enklere logistikk og mer publikumskapasitet. Mens det på Charlies kun var plass til hundre stykker, tar På Hjørnet nesten det dobbelte, 170 stykker.

Bruke mulighetene

Espen Mentzoni har stor tro på Mads Hatlevik som ny daglig leder.

– Jeg tror han vil binde sammen musikkmiljøet på en ny og bedre måte ved å bruke alle mulighetene som er i byen, sier Mentzoni som selv driver bookingselskapet New Kicks Booking.

Hatlevik visste lite om Kristiansands kulturtilbud og musikkliv før han flyttet hit for en uke siden, men har hatt en god start.

– Folk i kulturlivet virker veldig imøtekommende og åpne. Utenfra tenker folk på Kristiansand som en bra musikkby og det er nok litt Trashpop sin fortjeneste. De har et godt rykte, sier han.

Nå gleder han seg til å bli kjent med byens kulturliv og gå på masse konserter. I nær framtid ser han for eksempel fram til å være publikum under Punktfestivalen.

”Folk i kulturlivet virker veldig imøtekommende og åpne. Utenfra tenker folk på Kristiansand som en bra musikkby og det er nok litt Trashpop sin fortjeneste. De har et godt rykte

Espen Mentzoni, bookingansvarlig

Islendinger på scenen

Høstens konsertprogram for Trashpop er ikke helt ferdigspikret ennå, men noen av konsertene kan røpes nå.

Allerede førstkommende onsdag, 24. august, står det islandske indiebandet Retro Stefson på scenen. De er et musikkollektiv bestående av ni eller ti medlemmer som ifølge Mentzoni blander sjangrene pop, elektronika og verdensmusikk.

– Bandet er en internasjonal snakkis og gjør de bra på indiescenene over hele verden. Det skal bli gøy å få besøk fra Island, sier Mads Hatlevik.

Heroes & Zeros kommer

24. september blir det konsert med støyrock-bandene Aarebrot og Haust som er ute på en felles turné i høst. 13. oktober står lillesandsbandet Heroes & Zeros på scenen.

De slipper tredjealbumet sitt ved de tider og har ifølge Mentzoni ikke spilt i byen på minst to år. 19. oktober blir det konsert med Oslobandet Team Me.

De spilte på Bylarm og Øya og er et av de norske bandene som har opptrådt mest i utlandet den siste tiden. Framover satser Trashpop på å ha flere utenlandske band på programmet også.

– Vi har som mål at halvparten av programmet vårt skal være utenlandske band. Det jobber vi mot, sier Espen Mentzoni før Mads Hatlevik supplerer:

– Merkevaren Trashpop og Kristiansand skal bygges opp i utlandet. I tillegg skal jeg overføre mitt nettverk til dem som er her og vi skal satse på en større grad av profesjonalitet og trekke inn samarbeidspartnere fra utlandet.