ÅSERAL: Mange trodde det var enden på hele den fantastiske Hellbillies-historien da vokalist og gitarist Aslag Haugen brakk nakken og begge armene i en stygg sceneulykke i fjor sommer.

Men countryrockerne fra Ål i Hallingdal gjorde alle påstander til skamme i juni i år. Da slapp de plata «Leite etter lykka», og klarte på få uker å selge til både gull og platina.

— Dette er alldeles utrolig. Det var en lang prosess å få denne plata ferdig. Men responsen har bare vært overveldende. Vi feirer 20 år med bandet i år, og måten vi har blitt mottatt på av publikum er bare helt fantastisk, sier Haugen.

Comeback på scenen

Etter plateslippet var Haugen tilbake på scenen for første gang siden ulykken 10. juni i år. Han beskriver det som en veldig sterk opplevelse.

— Det var merkelig å gå på scenen etter et helt år borte og oppleve at både bandet og jeg fungerte akkurat som før. Vi hadde jo øvd en del på forhånd, men den første kvelden på scenen etter ulykken ble selvfølgelig veldig spesiell, forteller vokalisten.

Selv fyller Haugen 50 år denne høsten, men den evigunge Hellbillies-musikken erverver stadig nye fans i alle aldersgrupper.

Trippel Eikerapen

I 2007 ble bandet belønnet med Spellemannsprisen. De har også vunnet både Alf Prøysens ærespris, Målprisen og Gammleng-prisen, blant annet for å ha vært tro mot Hallingdal-dialekten gjennom hele karrieren. Bandet er også blitt publikumsfavoritter overalt hvor de spiller, og en kveld med Hellbillies betyr alltid en kveld med store doser allsang.

Aslag Haugen, Bjørn Gunnar Sando, Arne Moslåtten, Arne Henry Sandum og Lars Håvard Haugen gjestet Eikerapen Roots Festival i Åseral for første gang allerede i oppstartsåret 2004. Deretter besøkte de festivalen igjen i 2007. — Det er et helt unikt og spesielt område. Det er modig gjort å legge en festival til et slikt område, men det ser jo ut som det fungerer veldig bra, sier Haugen.

«Det finaste eg veit»

Hellbillies spiller på Hovedscenen på Eikerapen Roots Festival lørdag 7. august.

Er det en sang du gleder deg mer til å fremføre enn andre på Eikerapen i år?

— Å, det er mange egentlig. Men stort sett skjer det alltid noe helt spesielt når vi spiller «Det finast eg veit», sier Haugen, og lover å gjøre en minneverdig versjon av låta for festivaldeltakerne i Åseral lørdag.