ARENDAL: — Å være her nå føles litt merkelig. Jeg var sikker på at festivalen ville bli avlyst etter det som skjedde forrige helg. Men det viser fantastisk styrke at den gjennomføres, sier Bob Geldof til Fædrelandsvennen før kveldens opptreden under Canal Street. Han forteller at terroraksjonene har vakt stor oppsikt i Storbritannia, og selv om han er vokst opp med mye politisk motivert vold i Irland, sier Geldof at han knapt har hørt om noe lignende som det som skjedde i Norge forrige fredag.

— Det er kalkulert ondskap på et nivå man nesten ikke tror er mulig. Unge mennesker er fratatt ungdommen, lykken, freden og livet. Det er ufattelig sier han.

Geldof er aktuell med albumet «How to Compose Popular Songs That Will Sell», hans første nye utgivelse på ti år. Med bandet The Boomtown Rats, står iren bak klassiske hits som «I Don’t Like Mondays» og «Rat Trap» fra slutten av 70-tallet. Førstnevnte handler om amerikanske Brenda Ann Spencer, som i 1979 skjøt og drepte to mennesker i en skolegård i San Diego.

Sangens tittel henviser til «forklaringen» Spencer ga i politiavhør: «Jeg liker ikke mandager, dette var for moro skyld».

Geldof sier han kommer til å spille låten i kveld, men er usikker på hvordan han vil adressere terroraksjonene i Norge.

— Jeg kommer til å spille «I Don’t Like Mondays», men jeg vet ikke hvordan det vil bli. Vi får se, sier han.

Les hele intervjuet med Geldof i Fædrelandsvennen mandag.