Det er nyhetsbyrået AFP som skriver at Fox Television skal lage to nye sesonger av The Simpsons.

Senest denne uken så det mørkt ut for den tegnede familien. En krangel om lønn mellom Fox og skuespillerne bak stemmene til Homer, Bart, Mr. Burns og de andre figurene truet serien.

Torsdag uttale Fox at «det ikke var mulig å fortsette å produsere The Simpsons under dagens finansieringsmodell».

Villige til å gå ned i lønn

Fredag kveld meldte Fox på sin Twitter-konto at partene er kommet til enighet. De sier ingenting om hva slags avtale partene er blitt enige om, men lover at det blir både en 24. og 25. sesong.

Fox har tidligere sagt at skuespillerne må ned 45 prosent i lønn dersom de skal fortsette å produsere The Simpsons, mens skuespillerne på sin side har sagt seg villige til å gå ned 30 prosent. Dagens lønnsnivå for skuespillerne ligger på åtte millioner dollar pr. år.

AFP meldte fredag at Harry Shearer, som har stemmen til blant andre Mr. Burns, hadde sagt seg villig til å gå ned så mye som 70 prosent i lønn for å redde serien. Avtalen skulle være en del av en byttehandel, der skuespillerne skulle få en liten del av Fox' overskudd knyttet til videresalg og markedføring av serien. Fox skal ha avslått Shearers tilbud.

I dag er avtalen at bare skaperne av The Simpsons, Matt Groening og James L. Brooks, får deler av videresalg-overskuddet.

På TV i 22 år

The Simpsons har blitt vist som egen serie siden 1989, og er den lengstlevende situasjonskomedien på amerikansk TV.

Med sin 24. og 25. sesong kommer antallet Simpsons-episoder totalt opp i 559. I 2007 kom også animasjonsfilmen The Simpsons Movie basert på TV-serien.