KRISTIANSAND: Kristiansand Symfoniorkester spiller, og en hel rekke mennesker taler, når teater— og konserthuset i kveld formelt blir overlevert til administrerende direktør Bentein Baardson og hans undersåtter.

Alt som kan krype og gå av lokale politikere er invitert, det samme er mange av håndverkerne som faktisk har klart å reise det spektakulære bygget.

Men allerede nå kan du ta en smugtitt inni Kilden. Se video her.

— Først skal det mingles en times tid, og gjestene skal få se seg om, opplyser Ernst Aukland som har vært daglig leder for byggstyret gjennom hele prosessen som nå går mot sin slutt.

Boblende

— Da blir det også litt fingermat og drikke, legger han til.

— Må man drikke Ringnes pils?

— He-he. Det er kjøkkensjefen som bestemmer, men i kveld kommer drikken i champagneglass. Både med og uten alkohol.

Nøkkelen til Kilden skifter egentlig eier flere ganger i løpet av kveldens arrangement i konsertsalen. Først skal byggstyret ved styreleder Stein Hannevik overlevere bygget til eierne, representert ved ordfører Per Sigurd Sørensen. Deretter leverer Sørensen det videre til direktør Baardson.

Og innimellom demonstrerer KSOs musikere både sine egne ferdigheter og salens akustikk under ledelse av dirigent Rolf Gupta. I tillegg blir det vist utdrag av teaterforestillingen «Samtaler med mamma».

Blant de som får æren av å innvie konsertsalen er eierne selv, som altså er Kristiansand og Grimstad kommuner, Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner. Derfor er samtlige politikere både i fylkesting og bystyrer invitert med ledsagere. Det samme er svært mange representanter for entreprenører og underentreprenører som har lagt ned utallige arbeidstimer på Silokaia.

Justeringer

— Betyr dette at Kilden er ferdigbygd?

— Ja, det er ferdig. Men i praksis vil det alltid være slik at etterarbeider vil pågå en stund. Så nå har vi den tiden vi trenger for nødvendige justeringer fram til den offisielle åpningen 6. januar, sier Aukland.

Men allerede førstkommende lørdag, 15. oktober, åpner dørene for publikum som vil kunne bruke høsten til å gjøre seg kjent under bølgeveggen både gjennom små arrangementer i foajeen og omvisninger gjennom bygget.