STOLT: Movida Corona, som er et samarbeid med ølprodusenten Corona, arrangeres over hele verden. Foto: Privat

KRISTIANSAND: Forrige fredag stakk Remi Nordhaug alias Dj RE.NO av med seieren i konkurransen "Movida Corona" som ble arrangert på Penthouse i Kristiansand. Dette sikret ham en plass i norgesfinalen i Oslo 3. november, hvor han skal konkurrere mot seks andre dj-er fra hele landet.

Skulle han gå til topps, venter verdensfinalen på 21-åringen fra Kristiansand.

— Denne seieren er jo en bekreftelse på at jeg gjør noe riktig. Jeg har bare holdt på i to år, og konkurrerte mot folk som har holdt på mye lenger. Man må jo sikte høyt, og jeg tror dette åpner opp en del dører for meg, sier Nordhaug.

Hektet i 2010

Til vanlig er han fast dj på utestedet Spot i Kristiansand. Tidligere har han gått på musikklinje som lydtekniker og spilt flere instrumenter, blant annet piano og gitar. Men det var ikke før i 2010 han ble hektet på dj-ing.

— Jeg ble veldig fascinert av hvordan man kan bygge opp en stemning hos publikum med denne musikken. Så jeg kjøpte meg et helt nytt dj-sett, men visste ikke hva noen av knappene skulle brukes til. Etter mye trening, gode tips fra andre og mye støtte har jeg etter hvert fått inn teknikker som fungerer, forteller han.

STOLT: Movida Corona, som er et samarbeid med ølprodusenten Corona, arrangeres over hele verden. Foto: Privat

Housemusikk

Sjangeren er housemusikk, noe mange av oss kanskje forbinder med 90-tallet og noe uglesette houseparties. Dj RE.NO gir derimot et annet bilde av hva sjangeren innebærer.

— Det viktigste for meg innen housemusikk er å føle musikken og rytmen. Å være dj innebærer å vise følelser og ha kontakt med publikum. Jeg er tilhenger av fengende beats og ting som gir publikum en god følelse, får dem til å ønske å røre på kroppen. Kommunikasjonen med publikum er det viktigste, sier han.

Ønsker nettverk

Fram mot landsfinalen i Oslo skal han finpusse på teknikkene og bruke mye tid ved spilleren.

21-åringen er også en stor forkjemper for å bygge opp et større EDM (electronic dance music)-nettverk i Kristiansand og holder for tiden på å utvikle et helt nytt klubbkonsept.