Sted: Rockefeller

De så ikke så veldig urørt lenger der de stod, hoppet og spratt rundt omkring på en av landets viktigste scener, Rockefeller. At de vant Urørt-finalen, har pisket Honningbarna ut av bikuben og inn i det store selskapet.

Det var fullt på Rockefeller i en publikumsblanding av blaserte bransjefolk og nye fans fra borgerskapet. Og utakknemlige var de ikke. – Vi har aldri spilt på et så stort sted før, sa Edvard Valberg.

Snart kommer de til å gjøre det igjen og igjen. Nemlig å spille på store steder og på landets største festivaler. Til og med den eldre garde så ut til å like det de så og hørte den vesle halvtimen de spilte.

Da får det så være at det ikke var like lett å fange opp tekstene og ordene til Honningbarna, som tross alt er veldig viktige. Men det er vel ikke så mange pønkeband som har fått det til før dem heller, nemlig at tekstene framstår som åpenbare og hørbare under en konsert.

Energien de utviste på scenen, det tøffe visuelle showet, de herlige riffene og de fengende melodilinjene var forførerisk. Honningbarna er ikke bare et friskt pust her hjemme akkurat nå. Gutta fra Kristiansand og Søgne fyller et tomrom etter Raga Rockers da de forlot pønken og beveget seg over i mer kunstneriske øvelser.

Og på mange måter vil Honningbarna bli stående igjen som konger av Bylarm 2011 etter denne stilige, harde og tøffe oppvisningen på Rockefeller.

Og som vi alle så; dette er bare begynnelsen.