Når vi skal oppsummere og kåre hvilket nordisk band som har vært det mest betydningsfulle de siste 15 årene, kommer islandske Sigur Rós høyt oppe på lista. Bandets drømmende, svevende, melankolske og mørke musikk har fans over hele verden.

Nå gir vokalist John Thor Birgisson ut sitt første soloalbum i en bandpause der han selv blant annet har hatt pappapermisjon. Farsrollen har kanskje gitt ham ekstra energi og et nytt syn på livet. I alle fall så er Jonsi betydelig mer lystig og poppa her enn på Sigur Rós sine plater. Her er rikelig med dramatikk i de tidvis overdådige og voldsomme arrangementene i det Jonsi synger både engelsk, islandsk og sitt eget fantasispråk – hopelandish.

Albumet inneholder en herlig runde med eventyrlig og trolsk vulkanpop anført av Jonsi sin falsettstemme. Balladen «Tornado» er det bare å nyte i langdrag, mens elektropoplåten «Animal arithmetic» er en favoritt i den andre enden av det stilmessige spekteret. Dette er rett og slett veldig vakkert og velgjort. Hele veien.