Publikum: 1000

Også i fjor spilte de lokale rapperne Darkside of the Force (DOTF) på Quart. Den fullpakkede salen på Aladdin kokte den gang etter et knalltight show i verdensklasse. I går spilte de tidlig på ettermiddagen i Bendiksbukta. Og nok en gang burde det vært mange flere som fikk med seg disse latinorapperne med deres unike tilnærming til sin sjanger.

Hadde man ikke visst at frontfigurene Oscar og Salvador, som for øvrig også er stebrødre, kom fra lille Kristiansand, hadde ikke en eneste forbipasserende hevet øyenbrynet om det ble påstått at de var fra Brooklyn eller et annet sted med lange rap-tradisjoner. Oscar og Salvador har gjennom DOTF nylig gitt ut sitt første album på åtte år, det latinoinspirerte «El Dia De Los Puercos» som løst oversatt betyr noe slikt som grisenes dag. Gårsdagens konsert var preget av låter fra denne. Brødrene har en unikt god flyt på fremføringen av tekstene sine.

Det tilfører låtene en ekstra musikalitet på toppen av hva det ytterst habile backingbandet på fem (blant annet faren deres på perkusjon) maner fram av lydbilder og beats. Det lukter kraftig 90-talls Beastie Boys av lydbildet, men krydret med latinorytmer har DOTF funnet sin helt egen stil som også gjør konsertene mer hør— og severdige enn en vanlig rap-konsert.

Inn fra høyre og venstre kommer det gjestevokalister fra Chile og London. Og i pausene for Oscar og Salvador får også bandet dratt et par interessante men langdryge instrumentaler. Darkside of the Force er et band som bør kunne gjøre rap interessant også for folk som egentlig ikke liker slikt.