SNUBLET: Gitaristen i Rise Against fikk en overraskende start på konserten, da han snublet og falt på scenen. Foto: Jon Anders Skau
rise against_3.jpg Foto: Jon Anders Skau
rise against_4.jpg Foto: Jon Anders Skau
rise against_5.jpg Foto: Jon Anders Skau
rise against_6.jpg Foto: Jon Anders Skau
rise against_7.jpg Foto: Jon Anders Skau
rise against_8.jpg Foto: Jon Anders Skau

De stilte med en salig miks av punk og metal med en rocka holdning og stil som nærmest var uimotståelig. Den sympatiske og dyktige vokalisten, Tim Mcllrath, behøvde ikke særlig lang tid på å feste grepet. Sammen med resten av bandet viste han hva rock egentlig betyr, hva rock en gang var; nemlig å ha et budskap samtidig som veien mot underholdning er kort.

Rise Against fra Chicago har politiske meldinger. De viste et sosialt engasjement på Hove med en rekke samfunnsengasjerte tekster. Pluss meldinger om kjærlighet og samhold.

All Because of You runget over den vakre Tromøya tidlig i settet. Det virket som om Rise Against mente det. At de var der for oss. At de hadde tatt den lange veien fra Chicago og nordover til oss for å spille og formidle meningsfull rock så sterkt og så hardt at det hele ble stående som en real opptur.Formidlingsgleden fra scenen var smittende der kvartetten spilte fra sine seks studioalbum, og aller mest fra deres siste utgivelse, Endgame.

Etter et sett på 75 minutter kunne man spørre seg om mange av låtene var litt for like, og at konserten ble litt endimensjonal i sitt punkete øs. Neida! For Rise Against kom seg helskinnet gjennom dette takket være fengende refreng og tøffe og smarte overganger.

Det herlig samspilte bandet reiste seg og vil nok stå fram som en av de store vinnerne når Hove 2012 skal oppsummeres. Akkurat slik som det skal være når man er plassert øverst på plakaten.