Magnus Grønneberg har skrevet et arsenal med folkelige rockelåter. Folkelig med positivt fortegn. Tekstene, melodiene og uttrykket treffer folk så det holder fortsatt.

Når Grønneberg synger ”Nå kommer jeg og tar deg”, så er det akkurat det han og bandet gjør. De tar oss. Og det fine er at CC Cowboys har en så levende, livlig og rå konsertpakke. De har nok kjente låter til å kunne holde på publikum dobbelt så lenge som de 75 minuttene de spilte under Odderøya live. Men noen må alltid være med. Slike som ”Syndere i sommersol”, ”Vill, vakker og våt” og ”Barnehjemmet Johnny Johnny”.

Samtidig er det lett å høre at noen av deres mer ferske saker glir fint inn i konsertsettet, for eksempel den gnistrende gode og herlig rocka ”Jern og metall”. En låt som ”I loopen” satt også bra sammen med de gamle godbitene.

CC Cowboys forvalter og utvikler sin karriere med bravur og stolthet. Veteranene Jørn Christensen på gitar og Per Vestaby på bass holder koken. Hele CC Cowboys gjør det. Noe de sikkert kommer til å gjøre lenge. Det fine er at vi behøver dem.