Kvintetten med base i Oslo, spilte på Hove også i 2009. Det var i kjølvannet av debutalbumet ”Isle of now”. Da spilte de på Hovescenen, og det var ikke så mange som brydde seg om dem da. I år var det annerledes, med det sterke albumet ”Rendition of you” som drahjelp.

Montée spilte på Teltscenen foran et stort og takknemlig publikum. De passet bedre der, og det låt veldig bra. Musikkstilen og uttrykket til bandet kan lett bikke over til å låte kjedelig og glatt. Deres 70-80-tallsstil med omtrent like deler med soul, funk og pop krever sitt band. Og de innfridde så det holdt. Med friske og sterke låter som ”Faith”, ”Closer to you” og ”Ghost” kan det ikke gå galt dersom resten sitter. Og det gjorde det.

Vokalist Anders Tjore sang høyt og fint, og bandet spilte presist, finstemt og pulserende. Elegant gjort. Og de er ganske så alene med denne musikkstilen akkurat nå. Det gjør det ekstra sterkt.

Om George Michael og David Bowie hadde vært i teltet under denne konserten, ville de ha nikket anerkjennende og gitt Montée et klapp på skulderen etterpå.