NY PARK: Haugenparken ble etablert i 1995, men ble pusset opp og utvidet på dugnad i fjor sommer. Foto: haugenparken.no
NY PARK: Haugenparken ble etablert i 1995, men ble pusset opp og utvidet på dugnad i fjor sommer. Foto: haugenparken.no

SONGDALEN: — Konsertmessig er dette den første vi arrangerer i Haugenparken, så vi håper det blir bra, sier initiativtaker Otto W. Eriksen i Haugenparkens venner.

Haugenparken ligger i Nodeland sentrum, og ble etablert i forbindelse med forfatter Paal-Helge Haugens 50-årsdag i 1995. I fjor sommer ble den utvidet og pusset opp.

— Det er viktig å ha noe for folka som bor i bygda, og vi vil prøve å få til en slik konsert i året, sier Eriksen.

Håper parken fylles

Under nyåpningen i september i fjor spilte Aasmund Nordstoga og kona Ingvild et par låter. Søndag blir det full konsert når folkekjære Bjørn Eidsvåg inntar den innleide scenen.

PÅ SØRLANDET: Bjørn Eidsvåg spiller i Haugenparken på Nodeland søndag. Konserten er gratis, etter støtte fra næringslivet i kommunen. - Det er gratis for publikum, men Eidsvåg får betalt, sier initiativtaker Otto W. Eriksen i Haugenparkens venner. Foto: Gr tt, Vegard

— Jeg håper på stinn brakke, og tror vi skal kunne ta i mot opp til to og et halvt tusen mennesker, sier Eriksen, som selv tok initiativ til å få tak i Eidsvåg.- Han favner de fleste innbyggerne, både unge og gamle, og var et naturlig valg, legger han til.

Haugenparkens venner har et mål om å bygge en intimscene i parken, men ønsker også å få til en årlig konsert med en artist á la Eidsvåg. I likhet med søndagens konsert skal de også være gratiskonserter.

— Det er helt uaktuelt å arrangere noe annet enn gratiskonserter. Vi ønsker å gi noe tilbake til folket som bor i bygda, sier Eriksen.

- Fantastisk initiativ

Konserttilbudet hylles av kulturkonsulent Trine Kallevig i Songdalen kommune, som gleder seg over at det flotte parkanlegget blir brukt.

— Det er kjempegøy. Det er et helt fantastisk initiativ. I nyere tid har det blitt litt mer aktivitet her inne, men det er lett for artister å dra til Kristiansand, og ikke til Nodeland. Men nå får vi selveste Bjørn Eidsvåg, sier Kallevig.

- Har du noen ønsker for artister for de kommende årene?

— Jeg antar at det lureste er å holde seg til samme oppskrift, nemlig å få artister som er kjente for alle og som appellerer til ulike aldersgrupper og til ulike samfunnsgrupper, sier kulturkonsulenten.