ARENDAL: — M.I.A er nærmest som et ikon å regne, og har gjennom sin helt unike stil vært med å flytte moderne musikk videre. Vi regner med et spekatukulært show fra et fyrverkeri av en artist, sier bookingansvarlig i Hove, Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

— Stor stas. Den britiske superstjernen M.I.A er nemlig på plass på Hovefestivalen 2014. Som artist, produsent, kunstner, aktivist, regissør, moteskaper, ikon og superstjerne er M.I.A i en sjanger for seg selv, skriver Hovefestivalenpå sine hjemmesider.

M.I.A (Mathangi "Maya" Arulpragasam) fikk stor suksess med sangen "Paper Planes". Sangen er med i filmenSlumdog Millionaire, og ble blant annet nominert til en Oscar for beste originale sang. Vi kjenner henne også for hits som "Bad Girls". I november gav hun ut sin fjerde plate.

Musikken bærer preg av hip-hop, pop, funk og elektronika, mens tekstene er ofte politisk inspirerte. Mathangi Arulpragasam er tamilsk, og har engasjert seg i konflikten på Sri Lanka. Hun kjemper også en kamp for palestinere og afroamerikanere.

M.I.A har samarbeidet blant annet med Jay-Z, Timbaland og Madonna.

Hovefestivalen går av stabelen mellom 28. juni og 3. juli, 2014 på Tromøya utenfor Arendal. Så langt er blant annet Imagine Dragons, The Offspring, Bastille, Disclosure, The 1975, Bring Me The Horizon, Of Mice & Men, John Newman, Azealia Banks, Foals, Laleh, Pusha T og Lars Vaular bekreftet.