Hvilken bok anbefaler du?

— Jeg har faktisk lyst til å anbefale boka «De Elendige» («Les Miserables«) av Victor Hugo. Jeg leste denne mursteinen av en bok i forbindelse med forbredelsene til «Les Miserables» på Kilden. Boka er et mesterverk, og det er ganske fascinerende hvordan den fortsatt er aktuell med tematikk som aldri blir utdatert.

Tre favorittforfattere?

— Det er så mange å ta av, men jeg er veldig glad i bøkene til Khaled Hosseini. Særlig «Tusen strålende soler». Jeg har også sans for Millenium-trilogien til Stieg Larsson. Av norske er jeg stor fan av Lars Saabye Christensen.

Hvilken forfatter er overvurdert?

— Jeg syns det er litt i overkant mange kjendiser som skriver selv-biografi, gjerne allerede før fyllte 30. Nevner ikke navn, men her er det en del unødvendig litteratur syns jeg...

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

— Begge deler. Har faktisk blitt mer og mer kjøping på nett. Greit å ha de liggende på iPaden, og da kan man dessuten lese på senga i mørket.

Når leser du?

— Blir mest i senga før jeg sovner. Før pleide jeg å lese når vi reiste på ferie-turer, men med tre døtre i sin beste alder har det nesten blitt en umulighet dessverre.

Hvilken bok leser du neste gang?

— Har ennå ikke kastet meg på Jo Nesbø, så det er nok ikke umulig at det blir noe av han.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— Tja, har ikke noen spesielle typer bøker jeg kategorisk styrer unna, men det blir ikke så mye kiosk-litteratur.