— Det betyr vanvittig mye. Det er helt fantastisk, sier Vallenes til Fædrelandsvennen på telefon fra Brussel.

Salgshjelp

Transportfirmaets DHLs pris deles ut årlig til et fremgangsrikt talent med behov for økonomisk bistand til å få internasjonalt gjennombrudd.

Her er en smakebit på den nye kolleksjonen til Veronica B. Vallenes som kommer i butikkene i februar. Modell er Erjona Ala fra Kristiansand. Foto: Jacob Johannes Buchard

Prisen gjør at Veronica B. Vallenes kan vise klærne sine på moteukene i København, Paris og New York. I tillegg kommer det messer, salgshjelp og fri transport fra DHL i to år. Dette har en verdi på 100.000 euro.Juryen for "DHL – Get Global Award" består av Torben Rosenstock (CEO WeAr), Christian Gregersen (grunnlegger og eier av Gallery) og Susanne Kristensen (Manager DHL Express).

— Man får stor drahjelp når man vinner denne prisen, sier Vallenes.

Prisdryss

Designeren har vunnet flere priser de siste årene. I 2010 vant hun Max Factor New Talent Award, og i 2011 ble hun årets unge danske designtalent. Nå er hun nominert til den norske designprisen Nåløyet.

"Veronica B Vallenes er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har bodd og jobbet i København de siste åtte årene. Nominert til Nåløyet i 2010 og 2011. Hun lager feminine og minimalistiske klær til den sofistikerte, skandinaviske kvinnen", skriver motemagasinet Henne i sin nominasjonsbegrunnelse.

Å vinne priser betyr mye for Veronica B. Vallenes.— Dett er en hard jobb, men en pris gjør at det blir verd det. Der viser at en er på rett vei. Vi får også større etterspørsel etter klær, sier hun.

Ny kolleksjon

Vallenes er akkurat ferdig med en photoshoot i Portugal for sin siste kolleksjon som skal vises fram på moteuka i København som starter 28. januar. Den nye kolleksjonen skal frontes av kristiandsmodellen Erjona Ala. Hun frontet også Vallenes sin forrige kolleksjon. 18-åringen har frontet flere store merker som Chanel, Dior, Louis Vuitton, Michael Kors, Alexander Wang og Louis Vuitton.

— Det var veldig gøy på photoshooten i Portugal. Kolleksjonen er sinnssykt nydelig. Jeg elsker alle plaggene, sier Ala til Fædrelandsvennen.

Kjæresten fotograferer

Det er Vallenes sin kjæreste, Jacob Johannes Buchard, som har tatt bildene til kolleksjonen.

— Det er veldig fint å ha ham med som fotograf, sier hun.

Men Vallenes er mer hemmelighetsfull når det gjelder hvordan den nye kolleksjonen faktisk ser ut:

— Jeg kan ikke si for mye, siden kolleksjonen lanseres under moteuka, forklarer hun.

- Skandinavisk status

Moteredaktør i Elle, Petra Midlelthon, synes Vallenes er en flink designer.

— Hun er en av de norske designerne som virkelig har fått status i Skandinavia, og passer godt inn i det skandinaviske uttrykket, Midlelthon.