— Alle trodde løsningen vi vedtok i bystyret var en middelvei, men nå ser det ut til at museumssamlingen på Høyfjellet blir fjernet. Da mener jeg det er riktig å gå en runde til, og jeg vil be ordføreren om at dette blir behandlet politisk på nytt, sier Vidar Kleppe.

I bystyret onsdag reiser han interpellasjon med blant annet følgende ordlyd:

"I følge Flekkerøy historielag må de nå pakke sammen den historiske samlingen, dersom det nye driftsstyret skal bestemme på Høyfjellet."

"I over seks år har historielaget oppdatert, holdt ved like og drevet stedet fram til et flott og velfungerende sted, nå går det mot slutten om en ikke snarest politisk "rydder opp"."

"Vil ordføreren som Demokratene at det foretas en ny gjennomgang av saken - slik at Flekkerøy historielag slipper å pakke sammen den historiske samlingen på Høyfjellet?"

Bakgrunnen for Kleppes interpellasjon er at Flekkerøy Historielag etter seks års drift har gitt fra seg driften av kafeen og museet i de gamle forsvarslokalene på Høyfjellet. Der har de opprettet lokalhistorisk museum i det meste av kjelleren og i halve første etasje. De nye driverne i Flekkerøy Aktivitetslag ønsker samlingene i første etasje flyttet ned i kjelleren, men dette motsetter historielaget seg.