Ylva Johnsen Olaisen (i midten) og flere andre deltakere fra årets "The Stream". Foto: John A. Hudson
Fredagens sending byr på noen rørende scener. Her ser vi Cato Sundberg fra Warner Music, som tydeligvis er preget av en opptreden. Foto: John A. Hudson
Cato Sundberg (t.v.), Marion Ravn og Espen Lind under fredagens sending. Foto: John A. Hudson

Sangkonkurransen «The Stream» startet i vår, med 1200 innsendte bidrag på programmets nettside. 1200 ble til 100. 100 ble til 39. Og nå, etter at de mest streamede artistene fikk opptre på showcase for plateselskapene Universal Music, Sony Music og Warner Music på TV2, er Kristiansand-jenta Ylva Johnsen Olaisen blant de 15 utvalgte som kan kapre seg en av de ni platekontraktene på fredagens signeringskonsert på.

Synger Adele

Ylva Johnsen Olaisen (i midten) og flere andre deltakere fra årets "The Stream". Foto: John A. Hudson

Olaisen returnerer nok en gang til Adeles sangkatalog fredag kveld, denne gangen for å tolke «Turning Tables» i beste sendetid.— Jeg var veldig nervøs, og jeg tenkte på scenen at dette var min eneste sjanse til å få platekontrakt, noe jeg har hatt lyst på veldig lenge. Jeg har tidligere sunget «Turning Tables», men denne gangen tolket jeg låten med en helt ny vri. Mer kan jeg ikke røpe, sier Olaisen til Fædrelandsvennen.

Etter at de tre platelselskapene har signert tre artister hver, skal de heldige ni slippe ukentlige låter fremover. Den artisten som blir mest streamet på Spotify fram til 10. desember blir vinneren av årets «The Stream».

Musikalsk familie

Drømmen om platekontrakt har hun altså hatt i flere år. Det hele startet da hun bestemte seg for å legge dansen på hylla i 12-årsalderen for å satse på musikk. Men lenge før den tid var huset allerede fylt med toner.

— Pappa spilte mye gitar da jeg var liten. Det var alltid musikk i huset. Han har en fot i metalmusikken, men også en i popverdenen. Han hjelper meg ofte under øving, og vi lager faktisk en låt sammen nå. Både mamma og pappa er veldig gode støttespillere.

Hun snakker om faren Daniel Olaisen, som for mange er kjent som gitarist i metalgruppa Blood Red Throne, og som tidligere medlem av black-metal-bandet Satyricon.

— Da hun var rundt 11 år fikk vi øynene opp for at jenta virkelig kan synge. I sine første år har hun ikke virket mer interessert i musikk enn sine jevnaldrende. Men etter hvert som talentet dukket opp, ble musikkinteressen større og større, forteller han.

- Særegen stemme

Cato Sundberg (t.v.), Marion Ravn og Espen Lind under fredagens sending. Foto: John A. Hudson

Og det er ikke kun faren som skryter av hennes talent. Bjarne Laastad, assisterende kommunikasjonssjef i TV2, beskriver Olaisen som en spennende artist.— Ylva har vært veldig spennende å følge siden starten. Hun gjorde inntrykk allerede på første showcase, der hun fremstod som beskjeden og nervøs før hun gikk på scenen. Men da musikken begynte forsvant nervene. Da fikk hun fram den flotte, særegne stemmen sin, sier Laastad.

Etter showcaserunden i høst, hvor hun blant annet fremførte «Dear No One» av Tori Kelly, fikk hun kun gode tilbakemeldinger fra de tre dommerne i de ulike plateselskapene.

— Den attituden der viser at du kan nå så langt du vil, hvis bare låtene blir bra nok. Warner Music er interessert, sa Cato Sundberg.

Også Espen Lind fra Universal Music og Marion Ravn fra Sony Music uttrykte interesse for å signere den unge sangfuglen.

— Jeg kjenner meg så igjen i deg, og jeg håper at vi skal jobbe sammen fremover, sa Ravn under showcaserunden.

Men om Olaisen får platekontrakt eller ei, det får seerne altså vite under fredagens signeringskonsert.