KRISTIANSAND: — Uff, ja, det har blitt litt rot. Meningen var at plata skulle være klar til i kveld, men den er dessverre ikke kommet ennå. Derfor må vi be folk om å sette seg opp på en liste om de ønkser å kjøpe den, sier en litt oppgitt Andreas Berglihn, gitarist i The Middle End.

Selv om verket beklagelig nok ikke kommer til å være fysisk tilstede på Kick, lover bandet å gi alt på scenen og vil spille seg gjennom alle de nye låtene på plata under kveldens konsert.

The Middle End har stjerner i blikket ved lanseringen av sin andre EP. Bandet karakteriserer musikken sin som svingende og skitten rock n' roll, og mener selv de har klart å utvikle en helt egen stil.

— Det er viktig å ha sin egen greie, og vi prøver ikke å etterligne noen. Vi tenker mest på oss selv når vi lager musikk, og har forandret veldig stil den siste tiden, sier Berglihn.

Sikter høyt

Siden The Middle End så dagens lys i 2003 har de utviklet seg til å bli et hardcore rockeband som gir alt på scenen og ikke er redd for å ta litt av. For å få det hele til å virke litt mer proft, har de i kveld også laget en egen intro og installert en backdrop som scenepryd. Alt for å gi publikum "det lille ekstra".

De fem unge medlemmene i bandet har bakgrunn fra andre band som blant annet Brain Candy og Revival. Første konsert holdt de på ungdomsklubben " Loftet" i 2003, hvor de presenterte sin første egenproduserte låt "Eyes Fading". Resten av opptredenen var cover-låter, men siden debuten har det både blitt mange flere egenproduserte låter og mange flere konserter.

Etter en del utskiftninger av bandmedlemmer sitter The Middle End i dag igjen med dette ensemblet: Eirik Fidjestad, 19 år og vokalist, Claus H. Pedersen, 18 år på gitar, Anders Carstensen, 17 år på bass, Inge A. Torgersen, 17 år på trommer og Andreas Berglihn, 18 år også på gitar.