Like før hun skulle på verdensturne i oktober i år, fikk 59 år gamle Marianne Faithfull diagnosen brystkreft. Det førte til at mange konserter i både Europa og USA måtte avlyses. Hun skulle blant annet spilt på Rockefeller i Oslo 15.desember.

Nå har hun fått klarsignal fra legene om at hun kan holde konsertene sine til neste år, skriver AP. Turneen vil begynne i Budapest i mars.

I en uttalelse sier Faithfull at sykdommen har på mange måter vært positiv. Den har fått henne til å forstå hvor mange ekte venner hun har. Hun føler seg heldig som er elsket og takker alle for gode tanker

Marianne Faithfull har levd et hardt liv. Hun ble popstjerne etter at hun ble oppdaget av Rolling Stones' manager. Hun ble sammen med Mick Jagger, men brøt etter hvert med Stones-stjernen og innledet i stedet et ulykkelig forhold til narkotika. Fra 1972 til 1974 levde Marianne Faithfull på gaten i London, der heroinen styrte livet. Men hun kjemet seg tilbake til livet og karrieren. I 1979 gjorde hun comeback med klassikeralbumet «Broken English». Helt fri fra narkotika var hun ikke enda. Først i 1986 var hun stoffri, for første gang på 20 år. Marianne Faithfull har også spilt i flere filmer, nå sist i Sofia Coppolas "Marie Antoinette"