KRISTIANSAND: — Jeg har alltid hatt det problemet, sier Ali og sikter til beskjedenheten sin. Men etter alle konsertene med de tre gitarkompisene har selvtilliten økt betraktelig.

— Du er blitt mye flinkere til å snakke til publikum mellom låtene, fastslår Kurt Nilsen.

— Ja, og så har jeg blitt mye bedre til å spille gitar, jeg har lært munnspill og blitt stor Bruce Springsteen-fan, sier Alejandro.

Etter å ha samarbeidet med Espen, Kurt og Askil siden før jul ser Ali nå på de tre som familie.

— Jeg tror snart jeg må få meg en ny tatovering som symboliserer oss fire, sier han og ler.

— Dere har blitt gode venner?

— Venner? Jeg ser på disse som familie, sier Ali og smiler.

En stor suksess

Fædrelandsvennen møter Ali og de tre andre på Sjøhuset i Kristiansand. Der har de inntatt et bedre måltid og ladet opp til gårsdagens minikonsert på Sørlandssenteret. Mens Kurt er mest opptatt av å kikke i den ferske Båtguiden han har kjøpt, er de tre andre mer enn villige til å snakke om suksessen.

Mandag slapp de live-albumet «Hallelujah Live». Albumet er opptak fra en konsert i Oslo Spektrum i april og består av 17 låter. Platen er dømt til å bli en suksess tross lunkne kritikker og er allerede forhåndssolgt i 38.000 eksemplarer. Fædrelandsvennens anmelder gir plata en firøyd terning i dagens avis.

— Hvis vi selger til gullplate (20.000 journ. anm.) så er vi kjempehappy. Alt over det er en enorm opptur, sier Espen Lind.

Meningen var at guttene skulle gjøre en konsert på Parkteatret Scene i Oslo i april. Stedet tar rundt 400 mennesker. Det endte med konsert foran flere tusen mennesker i Oslo Spektrum og utgivelse av live-album.

— Vi skulle ha avsluttet dette i april, men det blir bare større og større. Vi hadde aldri drømt om det, sier Espen.

Ut på guttetur

Alejandro tror suksessen skyldes at de er fire ulike artister med fire ulike fans. Og ikke minst at de er gode kompiser. Slikt synes på scenen. De fire har flere ganger fått kommentarer for den enorme spillegleden de viser på scenen.

Da samarbeidet startet før jul hadde de 70-80 låter å velge mellom, og Ali visste knapt hvem Bruce Springsteen var. Det måtte mange nachspiel til før låtene var bestemt og Ali utviklet seg til å bli Springsteen-fan.

— Det har vært veldig gøy, og en skikkelig guttetur, sier nysingle Ali og ler. Han legger ikke skjul på at det blir en del heftig festing i løpet av turneen.

Samarbeidet mellom de fire artistene var i utgangspunktet bare en event i august i fjor. I desember samme året var de på fest hjemme hos sin felles manager Jan Fredrik Karlsen i Playroom Management. Der ble det bestemt å inngå et mer formelt samarbeid.

— Hele greia startet med at kjemien mellom oss var bra. Og så maste vi oss til å dra på turné, røper Espen.

Han ser på samarbeidet mellom dem som en enorm mulighet til å lære.

— I dette samarbeidet lærer vi å forholde oss til andre musikere, sier han.

— Ja, dette er inspirasjon for oss på alle vis, sier Askil.

Ikke gitarkamerater

Kvartetten klarte selvsagt ikke å unngå tilnavnet «de nye gitarkameratene» da de dukket opp med gitarene sine. Selv er de ikke spesielt begeistret for å ta opp arven etter Lillebjørn Nilsen og co.

— «De nye gitarkameratene» er et påklistret navn. Vi har aldri sagt at vi heter det, sier Kurt Nilsen bestemt.

— Et mer passende navn er «Lind, Nilsen, Fuentes & Holm», foreslår Espen.

— Hvor lenge skal dere samarbeide?

— I september etter konserten på Lillestrøm tar vi en pause, fastslår guttene.

Men først venter altså konserter over hele landet. Det er ennå uvisst om Kristiansand blir et av stoppestedene. Førstkommende fredag opptrer de på Rådhusplassen i Oslo med VG-Lista topp 20. Der ventes det mellom 60.000 og 70.000 tilskuere.

— Jeg opptrådte der med «Idol» i fjor, men å opptre med disse blir mye morsommere, sier Ali og ser smilende bort på de tre andre i «familien».