HOVE/ARENDAL: — Vi håper vi skal få noen fine dager her. Det er jo et stormende vær vi har fått, men det skal visst bli finere til kvelden. Dette er norsk vær og det går bra. Selv om det kan bli litt vått i teltene til folk, er jo det noe man må regne med når man telter, sa Toffen etter å ha entret lokalet med sitt sedvanlige glis.

Toffen holdt like godt pressekonferansen inne i rommet der alle journalistene sitter og jobber på festivalområdets pressesenter, så det var umulik å ikke treffe et stort pressekorps.

Med seg hadde Toffen pressesjef, Merete La Verdi og daglig leder i Hovefestivalen, Morten Sandberg.

10.000 publikummere Ledelsen innrømmet at det ikke hadde blitt så mange timers søvn på noen av dem de siste ukene, men mente de nå hadde ting under kontroll og Toffen selv var svært fornøyd med at det nå er 10.000 publikummere inne på festivalområdet.

— Det er egentlig litt greit at det regner i dag, så får vi en " myk" start, sa han.

- Det har vært en utfordring Hove-ledelsen ba om forståelse for at dette er første gang Hovefestivalen blir arrangert, og at det derfor muligens er enkelte ting som ikke er helt 100 prosent. De innrømmet at det har vært en utfordring å bygge en så stor organisasjon på så kort tid.

— Vi har alltid sett det store bildet og hatt et ønske om å skape denne drømmen. Vi skal være noe unikt og har våre klare målsetninger om hvilken størrelse vi vil ligge på, og vi skal utvikle oss, sa daglig leder Morten Sandberg.

Byfestival vs Hove På spørsmål om hvordan det er å arrangere "på landet"-festival i forhold til byfestival (Quart), svarte Toffen:

— Vi er jo ikke på vidda da! Vi er 17 minutter utenfor Arendal sentrum. Men her har vi muligheten til å få en større kontinuitet i publikumsmassen. Folk er på området hele tiden og man konstruerer jo en egen virkelighet her ute, sa Toffen.

Hovefestivalen fikk også spørsmål om vaktholdet på festivalen og om de følte de var godt nok bemannet.

— Vi har nå 100 proffe vakter og 100 frivillige vakter, og inkludert i dem er egne skjenkevakter, sa Sandberg.

Skjenkepolitikk Hovefestivalen har nå mellom 1800 og 2000 frivillige arbeidere. En stund slet de med å få nok folk til å stille opp, men nå har de ifølge festivalsjefen kontroll. Festivalen har fått kritikk for sin liberale skjenkepolitikk, men ledelsen tror ikke det skal bli noe stort problem å passe på at 16-åringene ikke får kjøpt alkohol på området.

— Dette er ikke noe uvanlig å ha slike skjenkeregler på festivaler. Ikke i Norgessammenheng i hvert fall. Men kanskje litt mer uvanlig på Agder, sa Toffen, med nok et lite glis.

Etter pressekonferansen ble det flaggheising av Hove-flagget, før det norske bandet Hangface fikk æren av å åpne den historiske festivalen på Hovedscenen klokken 14.30.