KRISTIANSAND: — Händels Messias må være verdens mest folkelige oratorium, og det går fra høydepunkt til høydepunkt, sier domkantor Andrew Wilder.

Dirigenten for Kristiansand Domkor er med koret «divisi» som organist når de fremfører verket. Med er også sørlendingene Hilde Elise Andreassen og Roy Bjønnum.

— Hver eneste gang vi synger Händels Messias, blir vi fascinert av teksten og musikken, sier Hilde Elise.

Høy kvalitet

Koret «divisi» består av 45 sangere i alderen 20 til 40 år. Medlemmene kommer fra hele Sør-Norge og møtes fem ganger i året. Repertoaret spenner fra salmer, jazz, klassisk kirkemusikk og kristen pop.

— Vi er allsidige og legger vekt på høy kvalitet. Dessuten er vi fokusert på å bringe et evangelium, sier Roy Bjønnum.

Koret er kjent for stor og god formidlingsevne. Den canadiske dirigenten Boris Brott merket dette da han dirigerte koret for første gang i Jerusalem for tre år siden. Han ble så imponert at han ba om å få dirigere dem flere ganger, og det har han gjort. Første gang var for to år siden da «divisi» var på en lignende turné med Händels Messias som de er på nå.

— Dirigenten sa han aldri før hadde møtt et kor som hadde så mye på hjertet. Jeg tror han ble litt overveldet over engasjementet vårt, sier Hilde Elise og smiler. Hun har vært med i koret i fem år. Roy i snart tolv. Wilder derimot er innleid for anledningen.

Ut på turné

Koret har konserter i Bergen, Haugesund og Stavanger før de kommer til Kristiansand og Søm kirke søndag. Med seg har de også et orkester som teller tjue mann og gode solister. Mezzosopran Marianne Beate Kielland kan ifølge Wilder regnes som en solist i verdensklasse. Sopran Ann-Helen Moen er også solist.

— Vi gleder oss veldig til konserten. Å ha den i Søm kirke er flott. Kirken har en flott klang, sier Hilde Elise Andreassen.