KRISTIANSAND: — Det er fantastisk moro at interessen er så stor. Mye tyder på at vi har nådd mye bredere nå som vi har økt øvre aldersgrense og gitt folk muligheten til å ta med instrument på audition, sier juryleder Jan Fredrik Karlsen i en pressemelding.

Idet Idol går inn i sin femte sesong er antallet påmeldte større enn noen gang. Til sammen 5500 har søkt om auditionplass i år, mot fjorårets 5100. I starten i 2003 var antallet håpefulle 3000. Da folk hadde sett hvilken oppmerksomhet som ble Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen til del økte tallet til 4500 året etter.

Til Kristiansand.

Også i år er det egen audition i Kristiansand, men denne gangen er den lagt til Samsen i stedet for Vindmøllen. Til sammen 600 sørlendinger har søkt om foretrede for den nye juryen i år.

Jan Fredrik Karlsen kjenner vi fra før, bortsett fra at han denne gangen stiller med hår.

Asbjørn Slettemark torpederer med Idol-deltakelsen det hardrocka imaget han har skapt seg som NRK-medarbeider og redaktør i FaroJournalen.

Mariann Thomassen er kjent som sprelsk vokalist i Surferosa.

Benedicte Adrian er kjent fra Dollie de Luxe, «Which Witch» med mer.

Med instrument.

Denne gangen blir det som nevnt mulig å få ta med seg sitt eget instrument til audition. Dette, sammen med at de over 28 ikke lenger blir diskriminert, har naturlig nok før til økt interesse rundt Idol.

Folk helt opp til den modne alder av 35 kan nå møte opp til audition.

Riktignok er søknadsfristen ute, men det er fortsatt mulig å møte opp på selve dagen til åpen audition.

Ifølge Idols pressetalsmann Bjarne Laastad kommer gjerne 2000 ekstra, i tillegg til de forhåndspåmeldte. Dette betyr selvsagt kø utenfor Samsen mellom 27. og 29. april.

Så kjøp inn de kuleste klærne, smør godt med voks i håret og still opp med tamburinen.

Tekst: Torgeir Eikeland

torgeir.eikeland@fvn.no - 38 11 36 59