KRISTIANSAND: Øyvind Hammer og Kustom Oslo har hele Quart-uka hatt egen stand på Torvet. De skulle egentlig ha stått der til i morgen, lørdag, men på grunn av været pakker de nå sammen og tar turen hjemover til Oslo.

— Det er ikke noe poeng å stå her når det regner så mye. Det skulle visst fortsette i morgen også, så da drar vi heller tilbake til Oslo og finværet, sier Hammer.

Blant de mange bodene som har hatt tilhold på Torvet, ser det ut til at mange har kommet til samme konklusjon som Hammer. Regnvær er såvisst ikke bra for businessen. Hammer sier han synes synd på Quart-ledelsen.

— De har vært ekstremt uheldig med været. De første ti årene var det nesten fint vær hele uka, og Quarten har vært synonymt med fint vær. Jeg vil anslå at vi har solgt 1/3 av hva vi ville ha gjort hvis det hadde vært sol og 20 grader, sier han.

Godt fornøyd likevel

Likevel er han godt fornøyd med Quart-oppholdet, selv om det ikke har vært noen dundrende økonomisk suksess for hans egen del.

— Det har vært noen kjempebra konserter. Spesielt The Who og Timbuktu var knallbra, sier han.

Ifølge Hammer kommer han og Kustom Oslo mest sannsynlig tilbake til neste år også.

— Selv om salget ikke har vært strålende, har vi skaffet oss mange nyttige forretningskontakter. Til neste år kommer vi tilbake, men da skal vi ha med oss en stor båt, sier han.

Blåser i regnet

Ikke alle bryr seg om at det regner. I Gravane møtte vi Anders Bråthen (18) og Marte Brynjulfsen (16) som lette etter billettbua.

— Vi kunne ikke gå glipp av Talib Kweli. Regnet bryr meg ingenting, sier Anders muntert.

Sammen med kjæresten Marte har de reist fra Porsgrunn for å få med seg Quartens siste dag for i år. Etter billettkjøpet gjenstod en tur innom en av festivalens travleste aktører:

— Jeg glemte gummistøvler hjemme, så jeg må få kjøpt noen nye før vi skal inn på konsertområdet, sier Marte.