Det sa Robert Burås til Adresseavisen for en måned siden. Burås var en av de såkalte mørkemennene i norsk rock.

Kom fra Narvik

Han ble født 12. august 1975, og kommer fra den lille bygda Bjerkvik nord for Narvik.

I 1996 begynte han som gitarist i Madrugada, som da hadde flyttet fra Nord-Norge til Oslo. Han ble en av de tre kjernemedlemmene i bandet, sammen med vokalist Sivert Høyem og bassist Frode Jacobsen.

Etter braksuksessen med Industrial Silence i 1999, fikk Madrugada stjernestatus i Norge. I 2005 slapp de sitt siste studioalbum «The Deep End», ei skive som resulterte i tre spellemannspriser. Sine dystrere sider fikk Burås ut i bandet My Midnight Creeps, der han også sang i tillegg til å spille gitar.

Terningkast 6

«For noen år siden hadde jeg aldri trodd jeg skulle komme til å synge, det var ikke meg. Men etter hvert fikk jeg så mye på hjertet at det tvang seg fram» forklarte Burås om bandet. My Midnight Creeps spilte mørk, brutal og skitten rock. Andrealbumet Histamin fikk terningkast 6 i Adresseavisen i mars i år, og ble utropt til en norsk klassiker.

Burås var en stor fan av The Rolling Stones, og har uttalt at han føler slektskap med den alkoholiserte forfatteren Charles Bukowski. Da han tok i mot Spellemannspris i 2005 holdt han på å lage en liten skandale.

Skulle til Steinkjer

«Vi bor altså i et land som er kjent for flatfyll i helgene, så jeg skjønte vel egentlig ikke alt oppstyret. Eneste forskjell var at det var et kamera der», sa han senere om episoden til bladet Mann. Da Firdaposten tidligere i år spurte hvilke plater man må høre i løpet av sitt liv, svarte Burås — Chuck Berry - His Best, The Rolling Stones - Exile On Main Street, The Stooges - Funhouse, Acid Mothers Temple - La Novia og The Dirtbombs - Ultra Glide In Black.

My Midnight Creeps spilte nylig på Hell Music Festival, der de i følge anmelderne gjorde en svært sterk konsert. My Midnight Creeps skulle også spille på Steinkjerfestivalen i august, i tillegg til Øyafestivalen, Slottsfjellfestivalen og en rekke andre festivaler.