— Nå er stemmen klar igjen. Det var den ikke forrige uke. Da hadde jeg lungebetennelse. Flaks at jeg ikke var i den første gruppen sier Ole Jørgen.

16-åringen skal synge Maroon 5s «This Love» i kveld. En låt som har blitt sunget opptil flere ganger i Idol-sammenheng det siste året. Det skremmer ikke Ole Jørgen. - Jeg liker Maroon 5 og synes det er kult. Dessuten var jeg opptatt av å velge noe som det er mer trøkk i. Mange av de andre har rolige låter, sier han.

Eleven på Gimle videregående skole i Kristiansand har grudd seg masse til semifinalen helt siden han gikk videre i Sandvika før jul. Nå har heldigvis den verste nervøsiteten lagt seg. - Det hjalp å komme hit og se hva det hele gikk ut på. Nå føler jeg at jeg har forberedt meg nok, og det går greit. Jeg trodde det skulle være verre, sier Ole Jørgen som synger som nummer to i kveld. Det synes han er helt greit. - Da slipper jeg å vente og bli enda mer nervøs. Samtidig synger jeg ikke først, sier Ole Jørgen fornøyd.

Trønderen bosatt i Kristiansand har «dritlyst» til å gå videre. Han innrømmer at han blir skuffet hvis han ikke kommer videre i kveld.

— Nå er jeg kommet såpass langt. Samtidig er det bedre å ryke ut nå enn i finalerundene. Da får man en større smekk i trynet, sier han. HEIDI DITLEFSEN