Mackenzie Phillips er ikke snau når hun nå deler privatlivet sitt, og farens, med verden. «High On Arrival» vekker oppstandelse i USA allerede før den er utgitt, og amerikanske medier skriver at kvinnens slektninger og fans er sjokkert over betroelsene om det som skal ha vært et ti års langt seksuelt forhold mellom henne og den avdøde grunnleggeren og sjefen i The Mamas & Papas.

I dag er Mackenzie Phillips gjest hos Oprah Winfrey og forteller i et opptak om sitt forhold til faren.

I den oppsiktsvekkende boken som magasinet People har fått en kopi av før den er i butikkhyllene, skriver Mackenzie at hun hadde sex med sin far natten før giftet seg med Jeff Sessler. Hun var da 19 år.

Ville stoppe ekteskapet

«Kvelden før bryllupet dukket faren min opp, fast bestemt på å sette en stopper for bryllupet. (...) Jeg tok et lass piller, det samme gjorde han. Til slutt sovnet jeg på senga hans,» skriver hun.

Mackenzie beskriver faren som «en som ikke hadde mange grenser». «Han var full av kjærlighet og syk av narko. Jeg våknet fra blackouten og innså at jeg hadde sex med min egen far.»

Isolerte henne

«Jeg var bare en brøkdel av en person, og hemmeligheten min isolerte meg,» skriver hun.

«En kveld sa pappa: — Vi kan bare flykte til et land der slikt som dette er tillatt - kanskje Fiji (i Stillehavet, red.anm.). Jeg tenkte: - Nei, vi kommer til helvete for dette.»

49-åringen er selv ikke sikker på hvorvidt dette var første gang det skjedde. Om det hadde hendt før, så husker hun det ikke nå. Men det ble ikke siste gangen hun hadde sex med faren.

Gjensidig

Mackenzie beskriver ellers det incestuøse forholdet som «gjensidig» i de ti årene. John Phillips var gift med kone nummer tre da det angivelige incest-forholdet startet.

Tha Mamas & Papas var store på 60-tallet, og hadde en rekke hiter, blant andre «California Dreamin'». John Phillips døde i 2001, 66 år gammel.

Mackenzie Phillips er kjent i Norge fra og spilte i ungdomsserien «One Day at a Time», «Cold Case», «7th Heaven» og «NYPD Blue». Hun ble sist ifjor arrestert for narkotikabesittelse, og samtykket i et behandlinsopplegg. Nå er hun gift for tredje gang, med Keith Levenson.